Ότι θυμάμαι από τα παιδικά μου χρονιά στην γιαγιά μου
είναι αυτή η κομπόστα…
Υλικά
Ροδάκινα
ζάχαρη
νερό
βάζα
Συνταγή
Πλένουμε τα ροδάκινα και τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε είτε στην μέση είτε στα 4,
τα βάζουμε μέσα στο βάζο να γεμίσει μέχρι επάνω, προσθέτουμε 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
και νερό μέχρι να γεμίσει το βάζο ως το χείλος,
το κλείνουμε, επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και στην υπόλοιπη ποσότητα ροδάκινων. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε στον πάτο της ένα πανί και από πάνω στα βάζα , βάζουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το καπάκι
και τα βράζουμε για 30 λεπτά, τα βγάζουμε από το νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα αποθηκεύουμε σε δροσερό και σκιερό μέρος.
Καλή Επιτυχία!!!
Υ.Γ. Καλυτέρα να ανοιχτεί το βάζο μετά από 1 μέρα.
είναι αυτή η κομπόστα…
Υλικά
Ροδάκινα
ζάχαρη
νερό
βάζα
Συνταγή
Πλένουμε τα ροδάκινα και τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε είτε στην μέση είτε στα 4,
τα βάζουμε μέσα στο βάζο να γεμίσει μέχρι επάνω, προσθέτουμε 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
και νερό μέχρι να γεμίσει το βάζο ως το χείλος,
το κλείνουμε, επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και στην υπόλοιπη ποσότητα ροδάκινων. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε στον πάτο της ένα πανί και από πάνω στα βάζα , βάζουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το καπάκι
και τα βράζουμε για 30 λεπτά, τα βγάζουμε από το νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα αποθηκεύουμε σε δροσερό και σκιερό μέρος.
Καλή Επιτυχία!!!
Υ.Γ. Καλυτέρα να ανοιχτεί το βάζο μετά από 1 μέρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου