Αν τα παιδιά σας δε τρώνε τα λαχανικά
έτσι θα τα φάνε σίγουρα…
Υλικά για 4 άτομα
2 1/2 κούπες νερό
1 κούπα ρύζι μπασμάτι
1 κούπα ανάμεικτα λαχανικά
2 κ. σούπας φετινή
αλάτι, πιπέρι
1 κύβο κότας ή ακόμη καλυτέρα ζωμό
Συνταγή
Βράζουμε τα λαχανικά για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα το νερό , το ρύζι, τον κύβο και το αλάτι να βράσουν , μόλις αρχίσει να βράζει το χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά
και το βράζουμε περίπου για 10 λεπτά να πει το νερό και να μαλακώσει το ρύζι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε της 2 κουταλιές φυτίνη να λιώσουν , έπειτα ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά και τα τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά,
τα ρίχνουμε μέσα στο ρύζι και τα ανακατεύαμε.
Καλή Επιτυχία!!!!
Υ.Γ. Αν θέλετε μπορεί μόλις κρυώσει το ρύζι να βάλετε μαγιονέζα και θα έχετε μια γευστικότατη ρυζοσαλάτα. Αν βάλετε ζωμό κότας όση ποσότητα βάλετε τόση ποσότητα νερού θα αφαιρέσετε.
έτσι θα τα φάνε σίγουρα…
Υλικά για 4 άτομα
2 1/2 κούπες νερό
1 κούπα ρύζι μπασμάτι
1 κούπα ανάμεικτα λαχανικά
2 κ. σούπας φετινή
αλάτι, πιπέρι
1 κύβο κότας ή ακόμη καλυτέρα ζωμό
Συνταγή
Βράζουμε τα λαχανικά για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα το νερό , το ρύζι, τον κύβο και το αλάτι να βράσουν , μόλις αρχίσει να βράζει το χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά
και το βράζουμε περίπου για 10 λεπτά να πει το νερό και να μαλακώσει το ρύζι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε της 2 κουταλιές φυτίνη να λιώσουν , έπειτα ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά και τα τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά,
τα ρίχνουμε μέσα στο ρύζι και τα ανακατεύαμε.
Καλή Επιτυχία!!!!
Υ.Γ. Αν θέλετε μπορεί μόλις κρυώσει το ρύζι να βάλετε μαγιονέζα και θα έχετε μια γευστικότατη ρυζοσαλάτα. Αν βάλετε ζωμό κότας όση ποσότητα βάλετε τόση ποσότητα νερού θα αφαιρέσετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου