Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Το μεθυσμένο χταπόδι

Μύρισε θάλασσα!!!

018

Υλικά
1 κιλό χταπόδι
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
1 κον κασέ
1 φύλλο δάφνης
1 κουτ. γλυκού αλάτι
λίγο κόκκινο πιπέρι
3-4 κόκκους μπαχάρι
πιπέρι μαύρο
1/4 κουτ. κανέλα

Εκτέλεση
Βράζουμε το χταπόδι

001

και το κόβουμε σε κομμάτια.

002Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια να σοταριστούν.

004Μόλις ροδίσει, ρίχνουμε το χταπόδι.Το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά

007 και το σβήνουμε με το κρασί.

011

Αφήνουμε το κρασί να εξατμιστεί.Προσθέτουμε το κον κασέ και όλα τα μπαχαρικά.

017 Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά.

022

Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!!

Tips
Συνοδεύεται συνήθως με κοφτό μακαρονάκι ή ρύζι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου