Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Τούρτα Φράουλας

Ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι!!!!!!

091

Υλικά για το παντεσπάνι
6 αβγά
5 φλιτζανάκια του ελληνικού ζάχαρη
6 φλιτζανάκια του ελληνικού αλεύρι
1 βανίλια
1 μπέικιν

γέμιση
κρέμα ζαχαροπλαστικής ή έτοιμη κρέμα μιλφέιγ
600γρ.φράουλες
4 κ.σ. κάστερ πάουντερ
11/2 φλιτζ.ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζ.κονιάκ
1/2 φλιτζ. χυμό λεμονιού

διακόσμηση
σαντιγί
φράουλες
ζουμί από κομπόστα ροδάκινο

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρην μέχρι να αφρατέψουν

001

και προσθέτουμε σιγά-σιγά το τα υπόλοιπα υλικά.Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 30 εκ.Βάζουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
022

Γέμιση
Χτυπάμε την κρέμα όπως στις οδηγίες.Κόβουμε τις φράουλες στην μέση. Διαλύουμε το κάστερ πάουντερ μέσα στο νερό και αφήνουμε στην άκρη.

034 Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα υπόλοιπα υλικά να βράσουν.

033

Μόλις αρχίζουν να βράζουν τα ξαφρίζουμε λίγο

037 και ρίχνουμε το νερό με το κάστερ.Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει,αφού έχουμε χαμηλώσει τη φωτιά.

039

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει. Όταν κρυώσει ρίχνουμε την σάλτσα φράουλας στην κρέμα και ανακατεύουμε.

043044

Συναρμολόγηση
Κόβουμε το παντεσπάνι στα ३ και το σιροπιάζουμε με την κομπόστα

042

Βάζουμε την κρέμα με τις φράουλες.

045

Χτυπάμε τη σαντιγί,την απλώνουμε στην επιφάνεια της τούρτας και τη διακοσμούμε με φράουλες.

055

059

Καλή επιτυχία!!!!!!!!!

Tips
H σάλτσα δε θέλει πολύ βράσιμο,γιατί θέλουμε οι φράουλες να κρατάνε.
Εγώ την τούρτα δεν τη διακόσμησα με σαντιγί,επειδή ήθελα να την καλύψω με ζαχαρόπαστα.Εδώ σας δίνω την κανονική εκδοχή.

Την τούρτα την έκανα για τον παππού μου.

Χρόνια πολλά Παππού!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου