Ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι!!!!!!
Υλικά για το παντεσπάνι
6 αβγά
5 φλιτζανάκια του ελληνικού ζάχαρη
6 φλιτζανάκια του ελληνικού αλεύρι
1 βανίλια
1 μπέικιν
γέμιση
κρέμα ζαχαροπλαστικής ή έτοιμη κρέμα μιλφέιγ
600γρ.φράουλες
4 κ.σ. κάστερ πάουντερ
11/2 φλιτζ.ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζ.κονιάκ
1/2 φλιτζ. χυμό λεμονιού
διακόσμηση
σαντιγί
φράουλες
ζουμί από κομπόστα ροδάκινο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρην μέχρι να αφρατέψουν
και προσθέτουμε σιγά-σιγά το τα υπόλοιπα υλικά.Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 30 εκ.Βάζουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
Γέμιση
Χτυπάμε την κρέμα όπως στις οδηγίες.Κόβουμε τις φράουλες στην μέση. Διαλύουμε το κάστερ πάουντερ μέσα στο νερό και αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα υπόλοιπα υλικά να βράσουν.
Μόλις αρχίζουν να βράζουν τα ξαφρίζουμε λίγο
και ρίχνουμε το νερό με το κάστερ.Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει,αφού έχουμε χαμηλώσει τη φωτιά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει. Όταν κρυώσει ρίχνουμε την σάλτσα φράουλας στην κρέμα και ανακατεύουμε.
Συναρμολόγηση
Κόβουμε το παντεσπάνι στα ३ και το σιροπιάζουμε με την κομπόστα
Βάζουμε την κρέμα με τις φράουλες.
Χτυπάμε τη σαντιγί,την απλώνουμε στην επιφάνεια της τούρτας και τη διακοσμούμε με φράουλες.
Καλή επιτυχία!!!!!!!!!
Tips
H σάλτσα δε θέλει πολύ βράσιμο,γιατί θέλουμε οι φράουλες να κρατάνε.
Εγώ την τούρτα δεν τη διακόσμησα με σαντιγί,επειδή ήθελα να την καλύψω με ζαχαρόπαστα.Εδώ σας δίνω την κανονική εκδοχή.
Την τούρτα την έκανα για τον παππού μου.
Χρόνια πολλά Παππού!!!!!!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου