Το γλυκό του καλοκαιριού!!!
Υλικά
1 λίτρο γάλα
1 λίτρο χυμό πορτοκαλί νέκταρ
1 λίτρο χυμό βύσσινο
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
12 κουταλιές της σούπας κορν φλαουερ
2-3 πακέτα πτι-μπερ
Συνταγή
Κρατάμε μίση κούπα από το χυμό πορτοκάλι, βάζουμε τον υπόλοιπο σε ένα κατσαρολάκι μαζί με 2 κ.σούπας ζάχαρη να βράσουν. Ρίχνουμε 4 κουταλιές κορν φλαουερ στο χυμό που κρατήσαμε και το διαλύουμε καλά. Στρώνουμε μια στρώση μπισκότα σε ένα ταψί.
Όταν αρχίζει να βράζει ο χυμός, ρίχνουμε τον χυμό που κρατήσαμε κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει η κρεμά.
Αδειάζουμε την κρεμά σιγά-σιγά πάνω στα μπισκότα.
Στρώνουμε μια πετσέτα στο ψυγείο και τοποθετούμε προσεκτικά το ταψί. Πλένουμε το κατσαρόλι και κάνουμε την ιδία διαδικασία όπως με το χυμό πορτοκαλί αλλά τώρα φτιάχνουμε κρεμά από το γάλα (σ’αυτην προσθέτουμε 4 κουταλιές ζάχαρη) .
Όταν ετοιμαστεί η κρεμά, βγάζουμε το ταψί απ’ το ψυγείο, στρώνουμε άλλη μια στρώση μπισκότα, ρίχνουμε την κρεμά και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο.
Ξαναπλώνουμε το κατσαρόλι κι ετοιμάζουμε την κρεμά απ’ το χυμό βύσσινο (2 κουταλιές ζάχαρη).Όταν ετοιμαστεί βγάζουμε πάλι το ταψί, ξαναστρώνουμε μπισκότα και ρίχνουμε από πάνω την κρεμά βύσσινο.
Το βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
Καλή Επιτυχία!!!!!!!
Η συνταγή είναι της φίλης Μάρθας.
Η συμβουλή της Μάρθας
Το γλυκό είναι δροσερό, ελαφρύ κι αρκετά άγλυκο, αν κάποιος θέλει βάζει περισσότερη ζάχαρη στην κρεμά από το γάλα (οι χυμοί είναι ήδη γλυκοί).εγώ το φτιάχνω συνήθως στο ταψί του φούρνου γιατί μ’ αρέσει αρκετά το μπισκότο κι όχι τόσο η κρεμά,και βγαίνει χαμηλό. Αν κάποιος θέλει μπορεί να το κάνει σε πιο μικρό ταψί και να βγει αρκετά ψήλο.Οι κρέμες πρέπει να πήξουν πολύ καλά πριν τις ρίξεις στα μπισκότα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου