Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Γαύρος ξιδάτος

Μια από τις καλύτερες συνταγές για ουζάκι!!!
DSC07036
Υλικά
Γαύρο
κρεμμύδι κομμένες ροδέλες
μαϊντανό
πράσινες πιπεριές κομμένες ροδέλες
αλάτι,
ξύδι
λάδι
Συνταγή
Πλένουμε το γαύρο, τον καθαρίζουμε βγάζοντας το κεφάλι και τα εντόσθια. Βάζουμε τα ψάρια σε ένα ταπερ τα αλατίζουμε και τα καλύπτουμε με ξύδι, τους αφήνουμε στο ψυγείο για 10-12 ώρες.
Έπειτα ανοίγουμε το ψάρι στην μέση και βγάζουμε προσεχτικά το κόκκαλο.
Σε ένα τάπερ βάζουμε μια στρώση γαύρο, ρίχνουμε από πάνω πράσινη πιπεριά,
DSC07019
κρεμμύδι,
DSC07021
μαϊντανό, ξύδι και λίγο αλάτι αν χρειάζεται,
DSC07022
επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο γαυρός.
DSC07025
Στο τέλος ρίχνουμε λάδι και ξύδι μέχρι να σκεπαστούν τα ψάρια.
DSC07029
Διατηρούμε το γαύρο στο ψυγείο.
DSC07033
                Καλή Επιτυχία!!!!
Η συνταγή είναι της φίλης μου Φιλιω Κοντού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...