Δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο…
Υλικά
3 κιλά σπασμένο στάρι
3 1/2 λίτρα γάλα αγελάδος ή κατσικίσιο
1 κ. γλυκού αλάτι
Συνταγή
Βάζουμε το στάρι σε ένα βαθύ μπολ, βράζουμε το γάλα μέχρι να φουσκώσει και το ρίχνουμε στο στάρι,
το αφήνουμε σε μια άκρη σκεπασμένο για 2 ώρες.
Ανακατεύουμε το σταρι με το γάλα, το απλώνουμε στο τραπέζι, περνούμε μια μικρή ποσότητα με το χέρι μας και το τρίβουμε πάνω σε χοντρό κόσκινο,
αυτό που τρίβετε από το κόσκινο το βάζουμε σε ταψί
και έπειτα στον φούρνο στους 90 –100 βαθμούς μέχρι να στεγνώσει. το βγάζουμε από το φούρνο το απλώνουμε πάνω στο τραπέζι μέχρι να κρυώσει
και το αποθηκεύουμε σε γυάλινα βάζα.
Καλή Επιτυχία!!!
Υ.Γ. Μπορείτε να παραλείψετε το στάδιο του φούρνου και να κάνετε την παλιά μέθοδο να απλώσετε τον τραχανά και να τον σκεπάσετε με τούλι πάνω σε κρεβάτια για 2-3 μέρες ίσως και παραπάνω μέχρι να στεγνώσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου