Πορτοκαλόπιτα από πορτοκάλια….
Υλικά
1 πακέτο φύλλα κρούστα για γλυκά 500γρ
2 ποτήρια μαύρη ζάχαρη
1 ποτήρι στραγγιστό γιαούρτι
1 ποτήρι σπορέλαιο
2 αυγά μεγάλα
2 κ. γλυκού μπείκιν
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Σιρόπι
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
χυμό από 2 μεγάλα πορτοκάλια
Συνταγή
Ξεπαγώνουμε τα φύλλα και τα κόβουμε μικρά κομμάτια, τα απλώνουμε σε ένα ταψί και τα αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεραθούν,
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά,
αν ο κάδο του μίξερ σας είναι μεγάλος ρίξτε μέσα τα κομμάτια από τα φύλλα και ανακατέψτε το για 4 λεπτά,
αλλιώς βάλτε τα φύλλα στο ταψάκι 28-30εκ. που θα ψήσετε την πίτα ρίξτε το μείγμα και ανακατέψτε καλά να πάει παντού, Ψήνουμε το γλυκό στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε όλα τα υλικά του σιροπιού να βράσουν για 10 λεπτά, ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι στο κρύο γλυκό.
Φυλάσσουμε το γλυκό στο ψυγείο.
Καλή Επιτυχία!!!
Υ.Γ. Αν βάλετε κρυσταλλική ζάχαρη στο μείγμα του γλυκού βάλτε 1 ποτήρι, στο σιρόπι κανονικά όπως γράφει, με το ίδιο ποτήρι θα μετρήσετε όλα τα υλικά.
Η συνταγή είναι της Λ. Τσιλιγγίρη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου