Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Πορτοκαλόπιτα με μαύρη ζάχαρη

Πορτοκαλόπιτα από πορτοκάλια….
ό
Υλικά
1 πακέτο φύλλα κρούστα για γλυκά 500γρ
2 ποτήρια μαύρη ζάχαρη
1 ποτήρι στραγγιστό γιαούρτι
1 ποτήρι σπορέλαιο
2 αυγά μεγάλα
2 κ. γλυκού μπείκιν
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Σιρόπι
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
χυμό από 2 μεγάλα πορτοκάλια
Συνταγή
Ξεπαγώνουμε τα φύλλα και τα κόβουμε μικρά κομμάτια, τα απλώνουμε σε ένα ταψί και τα αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεραθούν,
DSC05004
DSC05005-001
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά,
DSC05006
αν ο κάδο του μίξερ σας είναι μεγάλος ρίξτε μέσα τα κομμάτια από τα φύλλα και ανακατέψτε το για 4 λεπτά,
DSC05009
DSC05010-001
αλλιώς βάλτε τα φύλλα στο ταψάκι 28-30εκ. που θα ψήσετε την πίτα ρίξτε το μείγμα και ανακατέψτε καλά να πάει παντού, Ψήνουμε το γλυκό στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.
DSC05033
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε όλα τα υλικά του σιροπιού να βράσουν για 10 λεπτά, ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι στο κρύο γλυκό.
DSC05036
Φυλάσσουμε το γλυκό στο ψυγείο.
DSC05061-001
                       Καλή Επιτυχία!!!
Υ.Γ. Αν βάλετε κρυσταλλική ζάχαρη στο μείγμα του γλυκού βάλτε 1 ποτήρι, στο σιρόπι κανονικά όπως γράφει, με το ίδιο ποτήρι θα μετρήσετε όλα τα υλικά.
Η συνταγή είναι της Λ. Τσιλιγγίρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...