Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Βουτυρόκρεμα για cupcake

Για στόλισμα, επάλειψη τούρτας αλλά ακόμη και για γέμιση!!!


Υλικά για 750 γρ.
230 γρ. ζάχαρη
100 γρ. νερό
5 κρόκοι αυγών, μεσαίου μεγέθους
300 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου

Συνταγή
Ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια τ τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά, έως ότου η θερμοκρασία του σιροπιού φτάσει στους 118ο C. Αν δεν έχουμε θερμόμετρο, υπολογίζουμε ότι θα έχει φτάσει στη σωστή θερμοκρασία όταν θα έχει βράσει για 2-3 λεπτά. Όση ώρα βράζει το σιρόπι, ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ τους κρόκους και τους χτυπάμε σε μέτρια ένταση μέχρι να ασπρίσουν.

Αδειάζουμε το πηχτό σιρόπι μέσα στο κάδο του μίξερ συνεχίζοντας το χτύπημα, έως ότου κρυώσει το μείγμα.

Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο, το οποίο έχει μαλακώσει και έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου,

και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου αφρατέψει.

                             Καλή Επιτυχια!!!!

Η συνταγή είναι του Στ. Παρλιάρου
Η φωτογραφίες είναι της φίλης του blog Καλλιόπης Ιωάννου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...