Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Γλυκός τραχανάς στα γρήγορα

Δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο…
DSC05128-001
Υλικά
3 κιλά σπασμένο στάρι
3 1/2 λίτρα γάλα αγελάδος ή κατσικίσιο
1 κ. γλυκού αλάτι
Συνταγή
Βάζουμε το στάρι σε ένα βαθύ μπολ, βράζουμε το γάλα μέχρι να φουσκώσει και το ρίχνουμε στο στάρι,
DSC05079-001
το αφήνουμε σε μια άκρη σκεπασμένο για 2 ώρες.
DSC05080-001
Ανακατεύουμε το σταρι με το γάλα, το απλώνουμε στο τραπέζι, περνούμε μια μικρή ποσότητα με το χέρι μας και το τρίβουμε πάνω σε χοντρό κόσκινο,
DSC04776-001
αυτό που τρίβετε από το κόσκινο το βάζουμε σε ταψί
DSC04779-001
και έπειτα στον φούρνο στους 90 –100 βαθμούς μέχρι να στεγνώσει. το βγάζουμε από το φούρνο το απλώνουμε πάνω στο τραπέζι μέχρι να κρυώσει
DSC04781-001
και το αποθηκεύουμε σε γυάλινα βάζα.

DSC05129-001
                       Καλή Επιτυχία!!!
Υ.Γ. Μπορείτε να παραλείψετε το στάδιο του φούρνου και να κάνετε την παλιά μέθοδο να απλώσετε τον τραχανά και να τον σκεπάσετε  με τούλι πάνω σε κρεβάτια για 2-3 μέρες ίσως και παραπάνω μέχρι να στεγνώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου