Υλικά
1/2 κιλό κιμά
1 σκόρδο
2 κρεμμύδια
2 μεριδούλες γάλα
1 αυγό
1 μεγάλη κουταλιά αλεύρι
1/3 κούπας φρυγανιά
1/2 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
λίγο μαϊντανό
1 κουτ. γλυκού γευστικό
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη,
1/2 κουτάλια κύμινο
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο
και ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ζυμώνουμε καλά.
Αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο για 30 λεπτά.
Βάζουμε σε ένα πιάτο λάδι βουτάμε μέσα τα χέρια μας και πλάθουμε τα μπιφτέκια.
Τα βάζουμε στον φούρνο στους 250 βαθμούς με αέρα πάνω σε μια σχάρα που από κάτω έχουμε βάλει ένα ταψί με νερό.
Μόλις ροδίσουν και από τις 2 μεριές είναι έτοιμα.
Καλή επιτυχία!!!!!!
Tips
Το γευστικό είναι κάτι σαν “μπαχαρικό” εγώ το βρίσκω στην λαϊκή είναι άσπρο σαν αλάτι και το βάζουν κυρίως στο κιμά στα μαγαζιά για να δίνει γεύση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου