Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Τα μπιφτέκια της Ρίτας

Δεν υπάρχουν λόγια!!!

DSCN1247 

Υλικά
1/2 κιλό κιμά
1 σκόρδο
2 κρεμμύδια
2 μεριδούλες γάλα
1 αυγό
1 μεγάλη κουταλιά αλεύρι
1/3 κούπας φρυγανιά
1/2 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
λίγο μαϊντανό
1 κουτ. γλυκού γευστικό
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη,
1/2 κουτάλια κύμινο

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο

001

και ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ζυμώνουμε καλά.

003

Αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο για 30 λεπτά.
Βάζουμε σε ένα πιάτο λάδι βουτάμε μέσα τα χέρια μας και πλάθουμε τα μπιφτέκια.

004

005Τα βάζουμε στον φούρνο στους 250 βαθμούς με αέρα πάνω σε μια σχάρα που από κάτω έχουμε βάλει ένα ταψί με νερό.

008 Μόλις ροδίσουν και από τις 2 μεριές είναι έτοιμα.

DSCN1244

 

Καλή επιτυχία!!!!!!

Tips

Το γευστικό είναι κάτι σαν “μπαχαρικό” εγώ το βρίσκω στην λαϊκή είναι άσπρο σαν αλάτι και το βάζουν κυρίως στο κιμά στα μαγαζιά για να δίνει γεύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου