Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα
από τις έτοιμες του Ζαχαροπλαστείου!!!!!!
Υλικά
για την βάση
200γρ. αλεύρι
100γρ. βούτυρο κομμένο σε κύβους
1 κρόκο
60 γρ. άχνη
για την κρεμά
350 γρ. γάλα
150 γρ. κρέμα γάλακτος
80 γρ. ζάχαρη
1 αβγό
3 κρόκοι
40 γρ. κορν φλάουρ
1 βανίλια
για το στόλισμα
σιρόπι φράουλας
σαντιγί
φράουλες
Εκτέλεση
Κάνουμε την βάση.
Βάζουμε το ταψάκι 1 ώρα στο ψυγείο. Ανακατεύουμε το αλεύρι με την άχνη ζάχαρη. Προσθέτουμε το βούτυρο
το τρίβουμε με το μείγμα να γίνει σαν ψίχουλα,ρίχνουμε τον κροκό
και ζυμώστε μέχρι η ζύμη να ξεκκολάει από τα χέρια, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Έπειτα την ανοίγουμε σε φύλλο με τον πλάστη
και την βάζουμε μέσα στο παγωμένο ταψάκι που έχουμε στο μεταξύ αλευροβουτυρώσει.
Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Την βγάζουμε από την φόρμα και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Κρέμα
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα,την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τα αβγά.
Ρίχνουμε λίγο από το ζεστό γάλα ανακατεύουμε
και τα αδειάζουμε μέσα στο ζεστό γάλα
Ανακατεύουμε καλά με γρήγορες κινήσεις για να μην σβολιάσει.
Μόλις η κρέμα σφίξει, την κατεβάζουμε από την φωτιά και την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη για να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει την στρώνουμε επάνω στην κρύα βάση.
Χτυπάμε την σαντιγί να γίνει σαν γιαούρτι.
Πλένουμε καλά και κόβουμε στην μέση τις φράουλες και τις τοποθετούμε πάνω στην κρέμα.
Ρίχνουμε λίγο σιρόπι φράουλας.
Βάζουμε σε ένα κορνέ την σαντιγί και κάνουμε σχέδια πάνω στην τάρτα.
Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!!!!
Τips
Μπορούμε να την κάνουμε με ότι φρούτα μας αρέσει. Επίσης μπορούμε το σιρόπι να το αραιώσουμε με λίγο νερό και ζελατίνη για να γίνει πιο σφικτό και να μην τρέχει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου