Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Τάρτα φράουλας

Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα
από τις έτοιμες του Ζαχαροπλαστείου!!!!!!

 035

 

Υλικά
για την βάση
200γρ. αλεύρι
100γρ. βούτυρο κομμένο σε κύβους
1 κρόκο
60 γρ. άχνη

για την κρεμά
350 γρ. γάλα
150 γρ. κρέμα γάλακτος
80 γρ. ζάχαρη
1 αβγό
3 κρόκοι
40 γρ. κορν φλάουρ
1 βανίλια

για το στόλισμα
σιρόπι φράουλας
σαντιγί
φράουλες

Εκτέλεση
Κάνουμε την βάση.
Βάζουμε το ταψάκι 1 ώρα στο ψυγείο. Ανακατεύουμε το αλεύρι με την άχνη ζάχαρη. Προσθέτουμε το βούτυρο

002

το τρίβουμε με το μείγμα να γίνει σαν ψίχουλα,ρίχνουμε τον κροκό

005

και ζυμώστε μέχρι η ζύμη να ξεκκολάει  από τα χέρια, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

017

Έπειτα την ανοίγουμε σε φύλλο με τον πλάστη

009

και την βάζουμε μέσα στο παγωμένο ταψάκι που έχουμε στο μεταξύ αλευροβουτυρώσει.

008

Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Την βγάζουμε από την φόρμα και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Κρέμα
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα,την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια

018

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τα αβγά.

007

Ρίχνουμε λίγο από το ζεστό γάλα ανακατεύουμε

019  και τα αδειάζουμε μέσα στο ζεστό γάλα

020

Ανακατεύουμε καλά με γρήγορες κινήσεις για να μην σβολιάσει.
Μόλις η κρέμα σφίξει, την κατεβάζουμε από την φωτιά και την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη για να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει την στρώνουμε επάνω στην κρύα βάση.

026

Χτυπάμε την σαντιγί να γίνει σαν γιαούρτι.

023 

Πλένουμε καλά και κόβουμε στην μέση τις φράουλες και τις τοποθετούμε πάνω στην κρέμα.

027

Ρίχνουμε λίγο σιρόπι φράουλας.

010

Βάζουμε σε ένα κορνέ την σαντιγί και κάνουμε σχέδια πάνω στην τάρτα.

 

031 

                                    Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!!!!

Τips
Μπορούμε να την κάνουμε με ότι φρούτα μας αρέσει. Επίσης μπορούμε το σιρόπι να το αραιώσουμε με λίγο νερό και ζελατίνη για να γίνει πιο σφικτό και να μην τρέχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου