Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Γλάσο με Μarshmallows

Ίσως το καλύτερο γλάσο  για επικάλυψη τούρτας !!!

Σαν  Μετάξι…..

 012016  

Υλικά
450γρ marshmallows
2 κ.σ. νερό
1 / 2 κ.γ. αλάτι
2 κουταλάκι χυμό λεμονιού
2 κ.γ. γλυκόζη
1 βανίλια
1 με 1 1/2 κιλό ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
λίγο σπορέλαιο

Εκτέλεση
Βάζουμε τα marshmallows  σε ένα βαθύ μπολ, προσθέτουμε το νερό και τα βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στην πιο δυνατή ισχύ.

018

Τα βγάζουμε από το φούρνο ρίχνουμε το αλάτι, το χυμό την
γλυκόζη και την βανίλια και τα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν   εντελώς (αν δε έχουν λιώσει τα ξαναβάζουμε στο φούρνο για λίγο).

021

Έπειτα ρίχνουμε μια μια τις κούπες με την άχνη,

024

Μόλις ρίξουμε 5 κούπες,βλέπουμε αν το γλάσο είναι μαλακό και κολλάει στα χέρια,ρίχνουμε ακόμη μια κούπα και ζυμώνουμε.

 027

Όταν πάρει όλη την ζάχαρη βρέχουμε τα χέρια με λίγο σπορέλαιο και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλήσει από τα χεριά (μπορεί να χρειαστεί λίγη παραπάνω άχνη)

028

                                              Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!!!! 

Τips

Μπορείτε επίσης το γλάσο να το ζυμώσετε σε επαγγελματικό μίξερ τύπου Κenwood με το γάντζο. Η ποσότητα του γλάσου είναι για 2  τούρτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου