Τη δοκίμασα στο Μπαλί στο Ελληνικό εστιατόριο
“Πάντα ρει” την έψαχνα, την βρήκα
και σας την παραθέτω.
Υλικά
1 φλιτζάνι αποξηραμένα ρεβίθια
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό,
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
1 κουταλάκι κύμινο
2 κουταλιές αλεύρι
αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το βράδυ.Τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε για μια ώρα μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν για 15 λεπτά.
Χτυπάμε στο multi τα ρεθύβια να γίνουν λιώμα.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα ρεβίθια,το σκόρδο,το κρεμμύδι,το κόλιανδρο,το κύμινο,αλάτι και πιπέρι.
Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι.
Κάνουμε μικρές μπάλες.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι αρκετό λάδι και τηγανίζουμε τα φαλάφελ
για 7-8 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο μεριές.
Στο Μπαλί τα σέρβιραν με αραβική πίτα και σαλάτα από αγγουράκι, ντομάτα,άνηθο και λαδολέμονο.
Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου