Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Φαλάφελ (Ρεβυδοκεφτέδες)

Τη δοκίμασα στο Μπαλί στο Ελληνικό εστιατόριο
“Πάντα ρει” την έψαχνα, την βρήκα
και σας την παραθέτω.

     023 Υλικά
1 φλιτζάνι αποξηραμένα ρεβίθια
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό,
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
1 κουταλάκι κύμινο
2 κουταλιές αλεύρι
αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το βράδυ.Τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε για μια ώρα μέχρι να μαλακώσουν.

005Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν για 15 λεπτά.
Χτυπάμε στο multi τα ρεθύβια να γίνουν λιώμα.

007

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα ρεβίθια,το σκόρδο,το κρεμμύδι,το κόλιανδρο,το κύμινο,αλάτι και πιπέρι.

011

Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι.

013

Κάνουμε μικρές μπάλες.

014

Βάζουμε σε ένα τηγάνι αρκετό λάδι και τηγανίζουμε τα φαλάφελ
για 7-8 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο μεριές.

018

Στο Μπαλί τα  σέρβιραν με αραβική πίτα και σαλάτα από αγγουράκι, ντομάτα,άνηθο και λαδολέμονο.

025

                                          Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...