Η καλοκαιρινή εκδοχή του χαλβά!!!!!!!!!!!
Υλικά
για την καραμέλα φράουλας
100γρ ζάχαρη
500γρ φράουλες
1 βανίλια
για τον χαλβά
500 ml. γάλα
125γρ. σιμιγδάλι ψιλο
200γρ. ζάχαρη
50γρ. αμύγδαλα λευκά σε σκόνη
4 ασπράδια αυγών
Εκτέλεση
Χαλβάς
Βάζουμε το σιμιγδάλι και το γάλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Μόλις βράσει χαμηλώνουμε και ανακατεύουμε συνεχώς για 10 λεπτά, μέχρι να γίνει κρέμα.
Προσθέτουμε 150γρ. ζάχαρη και το άλατι συνεχίζοντας το ανακάτεμα για άλλα 5 λεπτά.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε τα αυγά με τα 50γρ. ζάχαρη μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Τα ρίχνουμε στο ζεστό μέιγμα
και τα ανακατεύουμε να ενσωματωθουν καλα.
Βάζουμε τον χαλβα σε μια φορμά και τον αφήνουμε για μια ώρα μέχρι να στερεοποιηθεί.
Καραμελωμένες Φράουλες
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει.Ρίχνουμε λίγη λίγη την ζάχαρη να λιώσει και να καραμελώσει.
Εν τω μεταξύ βάζουμε τις φράουλες στον φούρνο μικροκυμάτων να ζεσταθούν για να λιώσουν καλύτερα.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τις φράουλες με την βανίλια και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε το τηγάνι στην φωτιά για 5 λεπτά έως ότου οι φράουλες μαλακώσουν και γίνουν σάλτσα.
Ξεφορμάρουμε τον χαλβά και ρίχνουμε επάνω την σάλτσα.
Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!!!!
Η συνταγή είναι του Στ. Παρλιάρου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου