Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Γαλλικός χαλβάς με φράουλες

Η καλοκαιρινή εκδοχή του χαλβά!!!!!!!!!!!

035_thumb[17]

Υλικά
για την καραμέλα φράουλας
100γρ ζάχαρη
500γρ φράουλες
1 βανίλια

για τον χαλβά
500 ml. γάλα
125γρ. σιμιγδάλι ψιλο
200γρ. ζάχαρη
50γρ. αμύγδαλα λευκά σε σκόνη
4 ασπράδια αυγών

Εκτέλεση

Χαλβάς
Βάζουμε το σιμιγδάλι και το γάλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

003

Μόλις βράσει χαμηλώνουμε και ανακατεύουμε συνεχώς για 10 λεπτά, μέχρι να γίνει κρέμα.

007

Προσθέτουμε 150γρ. ζάχαρη και το άλατι συνεχίζοντας το ανακάτεμα για άλλα 5 λεπτά.

008

Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.

010

Χτυπάμε τα αυγά με τα 50γρ. ζάχαρη μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Τα ρίχνουμε στο ζεστό μέιγμα

011

και τα ανακατεύουμε να ενσωματωθουν καλα.

013

Βάζουμε τον χαλβα σε μια φορμά και τον αφήνουμε για μια ώρα μέχρι να στερεοποιηθεί.

Καραμελωμένες Φράουλες

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει.Ρίχνουμε λίγη λίγη την ζάχαρη να λιώσει και να καραμελώσει.

015017

Εν τω μεταξύ βάζουμε τις φράουλες στον φούρνο μικροκυμάτων να ζεσταθούν για να λιώσουν καλύτερα.

014

Προσθέτουμε στο τηγάνι τις φράουλες με την βανίλια και ανακατεύουμε.

018

Αφήνουμε το τηγάνι στην φωτιά για 5 λεπτά έως ότου οι φράουλες μαλακώσουν και γίνουν σάλτσα.

019Ξεφορμάρουμε τον χαλβά και ρίχνουμε επάνω την σάλτσα.

038_thumb[47]

Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!!!!

Η συνταγή είναι του Στ. Παρλιάρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου