Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Γλυκόξινες πατατούλες

Τις πρωτοδοκίμασα στην φίλη μου τη Λίτσα.
Δικιά της έμπνευση….
Μου άρεσαν πάρα πολύ!!!
Κάτι το διαφορετικό….
Είπα λοιπόν να μοιραστώ τη συνταγή της μαζί σας!!!

034

Υλικά
1 κιλό μικρές λεπτόφλουδες πατάτες
1/2 ξύσμα από πορτοκάλι
χυμό από 1 πορτοκάλι
1 κουτ. σούπας μέλι
2 λεμόνια
1 κουτ. σούπας σκόνη λαχανικών maggie ή ένα κύβο
λάδι
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις πατάτες τις τρυπάμε σταυρωτά με ένα
μαχαίρι και τις βάζουμε στην γάστρα.

001

Σε ένα ποτήρι ανακατεύουμε το μέλι,το λεμόνι,το πορτοκάλι
και το ξύσμα.Ρίχνουμε το μείγμα στις πατάτες.

003008

Προσθέτουμε το νερό μέχρι την μέση της πατάτας,το λάδι,τον κύβο και τέλος τα μπαχαρικά.

009

Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε έως ότου μαλακώσουν οι πατάτες, έπειτα το ανόιγουμε και αφήνουμε να ροφήξει τα πολλά υγρά.  
006


Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου