Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Σπαγγέτι Μπολωνέζ

Μια συνταγή που τρελαίνει

μικρούς και μεγάλους!!!!!!!!!!!

013

Υλικά για 4 άτομα
1 πακέτο μακαρόνια Νο 10
1 κύβο λαχανικών ή κοτόπουλου
1 κουταλιά φυτίνη (για τα μακαρόνια)
αλάτι

σάλτσα
2 κουτ. σούπας φυτίνη
1/2 κιλό κιμά ανάμεικτο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κον κασέ
1/4 κουτ. κανέλα (προαιρετικά)
1/4 κουταλάκι κύμινο (προαιρετικά)
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φύλλο δάφνης
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Μακαρόνια

Βάζουμε το νερό να βράσει ρίχνουμε τον κύβο και λίγο αλάτι. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει το νερό ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε για όση ώρα λένε οι οδηγίες. Κρατάμε 2 κουταλιές από το ζωμό και το υπόλοιπο το στραγγίζουμε σε σουρωτήρι. Βάζουμε στην άδεια κατσαρόλα την φυτίνη να κάψει και ρίχνουμε τα μακαρόνια ανακατεύοντας να πάει παντού.

Σάλτσα

Ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λίγο λάδι και τις 2 κουταλιές φυτίνη να κάψει.

002

Μόλις κάψει ρίχνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο να τσιγαριστούν.

003

Όταν ροδίσουν ρίχνουμε τον κιμά να καβουρδιστεί

004005

και έπειτα το κον κασέ με 2 κουταλιές από το ζουμί των μακαρονιών.

007

Τέλος ρίχνουμε τα μπαχαρικά με το φύλλο δάφνης χαμηλώνουμε την φωτιά

010

και αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να πιει τα περισσότερα υγρά. Σερβίρουμε την σάλτσα πάνω από τα μακαρόνια και αν θέλουμε τρίβουμε λίγο κασέρι.

016

Καλή επιτυχία!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου