Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Dobos Torte (Ντόμπος Τόρτε)

Σήμερα έχω τα γενέθλιά μου και σας κερνάω αυτή την εξαιρετική τούρτα σοκολάτας!!!

DSCN1946

Υλικά
Παντεσπάνι
6 αβγά
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
7 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 βανίλιες

Γέμιση
4 αβγά
200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουβερτούρα
1 πλάκα βούτυρο

Καραμέλα
200γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 κουτ. γλ. ανάλατο βούτυρο
2 κουτ. γλ. φρέσκο χυμό λεμόνι

Εκτέλεση
Χωρίζουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε με τη ζάχαρη,για να γίνει σφικτή μαρέγκα,για 5 λεπτά ή περισσότερο,

001

μέχρι να είναι τόσο σκληρό,ώστε όταν προσθέσουμε τον πρώτο κρόκο να μην πέσει μέσα.

002
Συνεχίζουμε να προσθέτουμε τους κρόκους,έναν-έναν και στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι.

003

Αλευροβουτυρώνουμε μια φόρμα 24 εκ. και ρίχνουμε πάνω λίγο μείγμα (η ποσότητα θα είναι πολύ λίγη,στην ουσιά θα κάνουμε παντεσπάνι κρέπα).

005

Το ψήνουμε για 5 –8 λεπτά στους 200 βαθμούς.Αν θέλουμε πάλι,σχεδιάζουμε κύκλους σε λαδόκολλες και απλώνουμε το μείγμα.

Γέμιση
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη για 5 λεπτά

007

και τα μεταφέρουμε σε μπεν μαρί που βράζει.

011

Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και ρίχνουμε τη σοκολάτα.Ανακατεύουμε για άλλα 2 λεπτά

013

και τη βγάζουμε από την φωτιά να κρυώσει.Μόλις κρυώσει,τη χτυπάμε με το βούτυρο.

016

Συναρμολόγηση
Κρατάμε ένα κομμάτι παντεσπάνι στην άκρη,στρώνουμε ένα παντεσπάνι και από πάνω λίγη κρέμα σοκολάτα,όσο και το πάχος του παντεσπανιού.

017

Συνεχίζουμε,μέχρι να τελειώσει και απλώνουμε πάνω από την τούρτα την κρέμα.

019

Καραμέλα
Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη και το βάζουμε πάνω σε δυνατή φωτιά.Μόλις λιώσει και πάρει το χρώμα της καραμέλας,

020

ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

022

Κόβουμε το παντεσπάνι σε σχέδια,ρίχνουμε πάνω την καραμέλα

024

και διακοσμούμε το κέικ.

DSCN1945

Καλή Επιτυχία!!!

Είναι λίγο μπελαλίδικη,αλλά σας βεβαιώνω ότι αξίζει πραγματικά τον κόπο.
Τα υλικά για το παντεσπάνι δίνουν 6 δίσκους.

DSCN1948

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου