Σήμερα έχω τα γενέθλιά μου και σας κερνάω αυτή την εξαιρετική τούρτα σοκολάτας!!!
Υλικά
Παντεσπάνι
6 αβγά
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
7 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 βανίλιες
Γέμιση
4 αβγά
200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουβερτούρα
1 πλάκα βούτυρο
Καραμέλα
200γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 κουτ. γλ. ανάλατο βούτυρο
2 κουτ. γλ. φρέσκο χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
Χωρίζουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε με τη ζάχαρη,για να γίνει σφικτή μαρέγκα,για 5 λεπτά ή περισσότερο,
μέχρι να είναι τόσο σκληρό,ώστε όταν προσθέσουμε τον πρώτο κρόκο να μην πέσει μέσα.
Συνεχίζουμε να προσθέτουμε τους κρόκους,έναν-έναν και στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι.
Αλευροβουτυρώνουμε μια φόρμα 24 εκ. και ρίχνουμε πάνω λίγο μείγμα (η ποσότητα θα είναι πολύ λίγη,στην ουσιά θα κάνουμε παντεσπάνι κρέπα).
Το ψήνουμε για 5 –8 λεπτά στους 200 βαθμούς.Αν θέλουμε πάλι,σχεδιάζουμε κύκλους σε λαδόκολλες και απλώνουμε το μείγμα.
Γέμιση
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη για 5 λεπτά
και τα μεταφέρουμε σε μπεν μαρί που βράζει.
Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και ρίχνουμε τη σοκολάτα.Ανακατεύουμε για άλλα 2 λεπτά
και τη βγάζουμε από την φωτιά να κρυώσει.Μόλις κρυώσει,τη χτυπάμε με το βούτυρο.
Συναρμολόγηση
Κρατάμε ένα κομμάτι παντεσπάνι στην άκρη,στρώνουμε ένα παντεσπάνι και από πάνω λίγη κρέμα σοκολάτα,όσο και το πάχος του παντεσπανιού.
Συνεχίζουμε,μέχρι να τελειώσει και απλώνουμε πάνω από την τούρτα την κρέμα.
Καραμέλα
Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη και το βάζουμε πάνω σε δυνατή φωτιά.Μόλις λιώσει και πάρει το χρώμα της καραμέλας,
ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Κόβουμε το παντεσπάνι σε σχέδια,ρίχνουμε πάνω την καραμέλα
και διακοσμούμε το κέικ.
Καλή Επιτυχία!!!
Είναι λίγο μπελαλίδικη,αλλά σας βεβαιώνω ότι αξίζει πραγματικά τον κόπο.
Τα υλικά για το παντεσπάνι δίνουν 6 δίσκους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου