Το αγαπημένο μου λικέρ!!!!!!
Υλικά
1 κιλό κράνα ώριμα
2 λίτρα νερό
700 γρ. ζάχαρη
1 κούπα κονιάκ
1/2 λίτρου τσίπουρο
1 ξυλάκι κανέλα
3-4 καρφιά γαρύφαλλου
3-4 μπαλάκια μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κράνα και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό.
Τα βράζουμε για 40 λεπτά σε δυνατή φωτιά,τα στραγγίζουμε και τα ζουλάμε να βγάλουν και το υπόλοιπο ζουμί τους.
Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και τα σιγοβράζουμε για 45 λεπτά.Τα ξαναστραγγίζουμε (τα ζουλάμε όσο περισσότερο γίνεται).
Πλένουμε την κατσαρόλα,ρίχνουμε μέσα το ζουμί και τα υπόλοιπα υλικά και τα βράζουμε για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Τα περνάμε από το σουρωτήρι του τσαγιού.
Το αφήνουμε να κρυώσει.Βάζουμε ένα χωνάκι στο μπουκάλι στο όποιο έχουμε τοποθετήσει μέσα τούλι πολλές φορές διπλωμένο και γεμίζουμε το μπουκάλι.
Το βιδώνουμε καλά και το βάζουμε σε σκιερό μέρος.Καταναλώνεται αμέσως.
Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!!!
Tip
Εμένα μου αρέσει να είναι γλυκό το λικέρ.Εάν δεν το θέλετε τόσο γλυκό,μειώστε τη ζάχαρη.
Δοκίμασα σήμερα τη συνταγή και απλά βγήκε....υπέροχη.Δεν πρόσθεσα καθόλου αλκοόλ για να πίνουν άφοβα τα παιδιά μου αγνό, θρεπτικό χυμό από κράνο. Πρόσθεσα κατά βούληση επιπλέον ζάχαρη και λιγότερο νερό από αυτό της συνταγής, το έβρασα 30 λεπτά και έγινε ένας πηχτός χυμός που θα αραιώνεται με παγωμένο νερό,δοκιμάστε το είναι υπέροχο!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚρανάδα .....όπως...βυσινάδα!!