Διαφορετικά υλικά,πεντανόστιμες κρέπες.
Υλικά
1 λίτρο γάλα χλιαρό
1 ποτήρι νερό χλιαρό
1 αυγό
λίγο αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
λίγο ζάχαρη
1 κουταλάκι λάδι
αλεύρι όσο πάρει για να γίνει χυλός (περίπου 3 φλιτ. τσαγιού)
Συνταγή
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Τα βάζουμε στο ψυγείο 30 λεπτά.Ζεσταίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι ή το τηγάνι για κρέπες και ρίχνουμε λίγο από το μείγμα.
Το αφήνουμε 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά και είναι έτοιμες.
Καλή Επιτυχία!!!!!!!!
ΤΙΡ:
Αν έχει κόμπους το μείγμα το περνάμε από σήτα ή τούλι Αν είναι πολύ πηκτό προσθέτουμε λίγο χλιαρό γάλα ή νερό.
Δε βάζουμε πολύ ζύμη στο τηγάνι και προσπαθούμε να γυρνάμε γρήγορα τις κρέπες μας.
Το αλεύρι το βάζουμε με δόσεις και όχι όλο μαζί γιατί τα ποτήρια διαφέρουν σε μέγεθος και μπορεί να σας βγει πιο πηκτό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου