Κλασσική αλλά υπέροχη
Υλικά
3 κ.σ. αλεύρι
2 κ.σ. κορν φλάουρ
4 κρόκους
1/2 κούπας ζάχαρη
2 κούπες γάλα
1 βανίλια
1 κούπα σαντιγί
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά μισή κούπα γάλα με τους κρόκους,τη ζάχαρη,το αλεύρι και το κόρν φλάουρ μέχρι να φύγουν οι σβόλοι.
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να βράσει. Μόλις πάρει βράση το αποσύρουμε ρίχνουμε τα κροκάδια και ανακατεύουμε συνεχώς για να μη σβολιάσει.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μέση και το ξαναβάζουμε μέχρι να πήξει, μόλις πήξει αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας,τη σκεπάζουμε με μεμβράνη για να πιάσει κρούστα
και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.Χτυπάμε την σαντιγί να γίνει πηκτή σαν γιαούρτι
και ρίχνουμε μέσα την κρέμα που έχει κρυώσει χτυπώντας την για 2-3 λεπτά.
Καλή επιτυχία!!!
Tip: Αν σας σβολιάσει η κρέμα χτυπήστε την με το μίξερ και περάστε την από σίτα.
Όταν ρίχνετε το μείγμα στο καυτό γάλα χαμηλώστε την φωτιά μη σας καεί.
Η κρέμα μπαίνει για γέμιση σε τούρτα,τάρτες ακόμη και σκέτη.
Η συνταγή είναι της Β. Αλεξιάδου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου