Αφράτο,νόστιμο και απλό…
Υλικά
4 αβγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο
λίγη βανίλια
ΕκτέλεσηΘερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη για 15-20 λεπτά,να αφρατέψουν και να πήξουν.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη βανίλια και το ρίχνουμε πάνω από τα αβγά.
Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα για να μην φύγει ο αέρας.Αλευροβουτυρώνουμε ένα ταψάκι 25 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα μέσα.
Ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα.
Καλή Επιτυχία!!!!
ΥΓ.Τυλίξτε με μεμβράνη και φυλάξτε το ψυγείο για 3-4 μέρες και στην κατάψυξη μέχρι και 6 μήνες.
Η συνταγή είναι της κ.Β.Αλεξιάδου από το βιβλίο Ελληνική Κουζίνα Ζαχαροπλαστική
Υλικά
4 αβγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο
λίγη βανίλια
ΕκτέλεσηΘερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη για 15-20 λεπτά,να αφρατέψουν και να πήξουν.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη βανίλια και το ρίχνουμε πάνω από τα αβγά.
Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα για να μην φύγει ο αέρας.Αλευροβουτυρώνουμε ένα ταψάκι 25 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα μέσα.
Ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα.
Καλή Επιτυχία!!!!
ΥΓ.Τυλίξτε με μεμβράνη και φυλάξτε το ψυγείο για 3-4 μέρες και στην κατάψυξη μέχρι και 6 μήνες.
Η συνταγή είναι της κ.Β.Αλεξιάδου από το βιβλίο Ελληνική Κουζίνα Ζαχαροπλαστική
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου