Εναλλακτική συνταγή για καλαμάρια…
Υλικά
για τη σάλτσα
3 πιπεριές σε διάφορα χρώματα (πράσινη, κόκκινη, πορτοκαλί)
1 καρότο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1/2 κουτάκι χυμό ντομάτας
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,ζάχαρη
λάδι
καλαμαράκια σε ροδέλες
2 αβγά (προαιρετικά)
αλεύρι
Εκτέλεση
Βάζουμε στο multi τις πιπεριές,το καρότο και το κρεμμύδι να γίνουν σάλτσα,
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε τα λαχανικά.
Ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας,χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνα και αφήνουμε
να βράσει μέχρι να γίνει πολτός και να χάσει όλα τα υγρά της.
Αφήνουμε αν κρυώσει.
Ρίχνουμε μέσα τα καλαμαράκια και τα αβγά.
Ανακατεύουμε καλά.
Σε μια μεγάλη πιατέλα βάζουμε αλεύρι και τα πανάρουμε.
Βάζουμε μπόλικο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά.
ΤΙΡ:Τα αβγά είναι προαιρετικά.
Αν τα παραλείψουμε κάνουμε τη συνταγή μας νηστίσιμη!επισης μπορουμε να τηγανισουμε πρωτα τα λαχανικα και μετα να τα βαλουμε στο multi
Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!
Τη συνταγή μάς την έδωσε η πολύ καλή μου φίλη Όλγα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου