Υλικά
Παντεσπάνι σοκολάτας
κρέμα σοκολάτας
για την κρέμα βύσσινο
1 κομπόστα βύσσινο Κύκνος
3 κ.σ ζάχαρη
1/2 φλ.τσαγιού νερό
2 κ.σ. κορν φλάουρ
500γρ. σαντιγί
για το σιρόπιασμα
1 χυμό βύσσινο
Εκτέλεση
Βάζουμε το ζουμί από την κομπόστα σε ένα κατσαρολάκι
με τις 3 κουταλιές ζάχαρη να βράσουν.
Σε ένα φλιτζάνι διαλύουμε το κορν φλάου με το νερό.
Μόλις βράσει το ζουμί ρίχνουμε το κορν φλάου και ανακατεύουμε
συνεχώς,
Μόλις πήξει (να γίνει σαν μέλι) βάζουμε από πάνω μεμβράνη και το αφήνουμε
να κρυώσει κι άλλο (όσο κρυώνει πήζει περισσότερο).
Χτυπάμε την σαντιγί να γίνει σαν γιαούρτι.
Ρίχνουμε μέσα το βύσσινο
που έχει κρυώσει και χτυπάμε για περίπου ένα λεπτό.
Συναρμολόγηση
Κόβουμε το παντεσπάνι στα 3 σιροπιάζουμε με τον χυμό το πρώτο παντεσπάνι.
Στρώνουμε από πάνω την κρέμα σοκολάτας.
Τοποθετούμε το άλλο παντεσπάνι από πάνω,το σιροπιάζουμε και αυτό.
Βάζουμε την κρέμα βύσσινο
και από πάνω τα βύσσινα της κομπόστας.
Βάζουμε το τελευταίο παντεσπάνι χωρίς να το σιροπιάσουμε και αλείφουμε την
τούρτα με την κρέμα βύσσινο που έχει περισσέψει.Διακοσμούμε όπως μας αρέσει.
Καλή Επιτυχία!!!
Εγώ διακόσμησα με ζαχαροπάστα και έκανα πολλές στρώσεις,εσείς θα κάνετε
μόνο 2 με τη συνταγή που σας δίνω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου