translation

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2009

Κρέμα σοκολάτας

Pin It
Για τη γέμιση τούρτας!

Υλικά

1 κουβερτούρα
4 κουταλιές της σούπας κακάο
4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 1/2 κουπα του νες καφέ γάλα
1/2 κούπα ζάχαρη




Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 1/2 κούπα γάλα,την κουβερτούρα και το κακάο,σε πολύ χαμηλή φωτιά(εγώ το βάζω στο 2),μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα.Ανακατεύουμε συνεχώς,για να μην κολλήσει κάτω στον πάτο της κατσαρόλας.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την 1 κούπα γάλα, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.

Μόλις ενωθούν καλά τα υλικά της κατσαρόλας,

ρίχνουμε μέσα τα υλικά απο το μπολ .
Ανακατεύουμε συνεχώς,για να πήξει(μπορεί να πάρει αρκετή ώρα,αλλά αν δεν ανακατέψουμε καλά θα σβολιάσει!).
Τέλος,τη σκεπάζουμε με ζελοφάν,για μην πιάσει κρούστα και τη βάζουμε στο ψυγείο,για να κρυώσει.
Tip
Αν σας σβολιάσει η κρέμα,περάστε την από το multi.

5 σχόλια:

Αλεξάνδρα είπε...

Πολύ καλή η παρουσίση σου Μαργαρίτα μου!
Μπράβο σου!!

Ανώνυμος είπε...

Πόσα γραμμάρια έιναι η κουβερτούρα?

Αλεξάνδρα είπε...

Αν μου επιτρέπεις να σου απαντήσω εγώ...
Η κουβερτούρα είναι 125 γρ.

Καλή σου μέρα:)
Αλεξάνδρα

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ πολύ!
Ζω εξωτερικό - γιαυτό και η απορία...
θα τη φτιάω σήμερα για την τούρτα γεννεθλίων της κόρης μου :-)

Μάγδα (η παραπάνω Ανώνυμος)

Ανώνυμος είπε...

θα ήθελα να ρωτήσω οταν λεει κούπα του νες καφε τι εννοεί το κλασιικό φλυτζάνι τσαγιού ή παραπάνω δεν μπορώ να το υπολογίσω!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...