translation

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012

Γρήγορη σφολιάτα βήμα βήμα

Pin It

Από τα χεράκια της γιαγιά μου!!!

Γρήγορη σφολιάτα
Υλικά
2 ποτήρια νερό
1 κιλό αλεύρι
1 κ.σούπας ζάχαρη
1 κ.σούπας αλάτι
1 κ. σούπας φυτίνη ή βιταμ
1 κ.σούπας ξύδι
1 κ.γλυκού μπέικιν



Για το άλειμμα
2 κ.σούπας φυτινή
2 κ.σούπας βιτάμ
1 γλ. ελληνικού λάδι



νισεστέ για το άνοιγμα


Εκτέλεση
DSC03731
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε νέα βαθύ μπολ και τα ζυμώνουμε

 DSC03745ν
(αν έχετε μίξερ με ζυμωτήρι ακόμη καλυτέρα), η ζύμη πρέπει να είναι σφικτή σχετικά. την αφήνουμε για 10 λεπτά να ξεκουραστεί,Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά του αλείμματος σε ένα μεγάλο μπρίκι και τα λιώνουμε.
DSC03746
Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 ίδιες μπάλες,
DSC03747
περνούμε την μια μπάλα και με ένα λεπτό πλάστη ρίχνουμε λίγο νισεστέ στο τραπέζι μας και ανοίγουμε ένα μεγάλο αν μπορούμε τετραγωνισμένο φύλλο,
DSC03749
αλείφουμε όλη την επιφάνεια με το μείγμα των βουτύρων και του λαδιού χωρίς να υπερβάλουμε, διπλώνουμε το φύλλο στο 1/3 το ξανακοιτούμε,
DSC03750
το αναδιπλώνουμε άλλες 2 φορές άστα να γίνει μακρόστενο,
DSC03752
DSC03753
έπειτα το διπλώνουμε σε 3 τετράγωνα κομμάτια και το αλείφουμε κάθε φορά που το διπλώνουμε χωρίς να βουτυρώσουμε το τέλειο κομμάτι.
DSC03754
DSC03755
DSC03756
Αν θέλετε το βάζετε για 30 λεπτά στο ψυγείο (δεν είναι υποχρεωτικό) επαναλαμβάνετε την ιδία διαδικασία με το δεύτερο μπαλάκι. 

             Καλή Επιτυχία!!!

Υ.Γ. Μετά από αυτή την διαδικασία ανοίγετε μια μια την σφολιάτα ένα μεγάλο φύλλο και την γεμίζετε με ότι γέμιση σας αρέσει γλυκιά ή αλμυρή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...