Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Famous

Το πιο διάσημο γλυκό του καλοκαιριού…
ζελε με φρυγανιες
Υλικά για ταψάκι 30 x 40
2 πακέτα φρυγανιές
2 κ.σούπας ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
κρέμα 
6 κ.σ. κάουστερ πάουντερ
5 κ.σούπας ζάχαρη
3 1/4 φλ. γάλα
Ζελέ
2 φακελάκια ζελέ
3 ποτήρια νερό
1 μεγάλο κουτί κομπόστα ροδάκινο
DSC03825
Εκτέλεση


Στρώνουμε στο ταψί τις φρυγανιές,
DSC03831
βάζουμε σε ένα μπρίκι το νερό με την ζάχαρη και το βράζουμε για 5 λεπτά, το ρίχνουμε πάνω από τις φρυγανιές και προσέχουμε να  πάει παντού.

DSC03832
Βάζουμε τα 3 φλιτζάνια γάλακτος να βράσουν, σε ένα ποτήρι βάζουμε το υπόλοιπο γάλα. το κάουστερ και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά να μην έχει σβόλους,
DSC03826
μόλις αρχίσει το γάλα στην κατσαρόλα να βράζει χαμηλώνουμε  το μάτι, ρίχνουμε μέσα το μείγμα του ποτηριού  ανακατεύουμε συνεχώς να μην σβολιάσει,
DSC03827
μόλις πήξει το ρίχνουμε πάνω στις φρυγανιές,
DSC03833
Ανοίγουμε την κομπόστα και βάζουμε το σιρόπι σε ένα ποτήρι, κόβουμε τις ροδέλες του ροδάκινου σε οριζόντιες φέτες και τις βάζουμε πάνω στην κρέμα,
DSC03836
Βάζουμε τα φακελάκια του ζελέ σε ένα βαθύ μπολ και ρίχνουμε 2 ποτήρια βραστό νερό, αφήνουμε την σκόνη να λιώσει, μόλις λιώσει ρίχνουμε το ποτήρι με την κομπόστα και ένα ποτήρι κρύο νερό, το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει λίγο να γίνει σαν μελί ( αν το βάλετε κατευθείαν θα πάει κάτω στις φρυγανιές) έπειτα το βάζουμε πάνω στην κρέμα και το βάζουμε για 2 –3 ώρες στο ψυγείο μέχρι να πήξει το ζελέ.
DSC03837
                         Καλή Επιτυχία!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...