Γίνετε στο φτερό….

Υλικά για 3 άτομα
3 μπούτια κοτόπουλο ή 2 στήθη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 ντομάτες ώριμες σάλτσα ‘η 1 κον κασε
λάδι
1 1/2 φλυτζ. κριθαράκι
αλάτι ,πιπέρι, ζάχαρη
κόκκινο πιπέρι, 3-4 κόκκους μπαχάρι
Συνταγή
Βάζουμε στην χύτρα λάδι να κάψει, πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το ρίχνουμε στο λάδι,

το σοτάρουμε ελαφρά και από τις 2 μεριές, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο τα σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη

προσθέτουμε την ντομάτα και 1 ποτήρι νερό ή ζωμό κότας και τα μπαχαρικά ,

μόλις αρχίσει να βράζει κλείνουμε την χύτρα για 10 λεπτά όπως γράφουν οι οδηγίες της, ανοίγαμε την χύτρα και προσθέσουμε μέσα το κριθαράκι (αν έχει λιγοστέψει το νερό προσθέτουμε λίγο ακόμη).

χαμηλώνουμε το μάτι και το αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας κατά τακτά χρονικά διαστήματα γιατί το κριθαράκι κολλάει εύκολα στον πάτο της κατσαρόλας, μόλις φουσκώσει το κριθαράκι και μαλακώσει το βγάζουμε από το μάτι και σερβίρουμε.

Καλή Επιτυχία!!!!

Υ.Γ. Το φαγητό γίνετε σε κατσαρόλα κανονική απλά θέλει πιο πολύ χρόνο να βράσει η κότα και σίγουρα συμπλήρωμα με νερό ή ζωμό.
Υλικά για 3 άτομα
3 μπούτια κοτόπουλο ή 2 στήθη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 ντομάτες ώριμες σάλτσα ‘η 1 κον κασε
λάδι
1 1/2 φλυτζ. κριθαράκι
αλάτι ,πιπέρι, ζάχαρη
κόκκινο πιπέρι, 3-4 κόκκους μπαχάρι
Συνταγή
Βάζουμε στην χύτρα λάδι να κάψει, πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το ρίχνουμε στο λάδι,
το σοτάρουμε ελαφρά και από τις 2 μεριές, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο τα σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη
προσθέτουμε την ντομάτα και 1 ποτήρι νερό ή ζωμό κότας και τα μπαχαρικά ,
μόλις αρχίσει να βράζει κλείνουμε την χύτρα για 10 λεπτά όπως γράφουν οι οδηγίες της, ανοίγαμε την χύτρα και προσθέσουμε μέσα το κριθαράκι (αν έχει λιγοστέψει το νερό προσθέτουμε λίγο ακόμη).
χαμηλώνουμε το μάτι και το αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας κατά τακτά χρονικά διαστήματα γιατί το κριθαράκι κολλάει εύκολα στον πάτο της κατσαρόλας, μόλις φουσκώσει το κριθαράκι και μαλακώσει το βγάζουμε από το μάτι και σερβίρουμε.
Καλή Επιτυχία!!!!
Υ.Γ. Το φαγητό γίνετε σε κατσαρόλα κανονική απλά θέλει πιο πολύ χρόνο να βράσει η κότα και σίγουρα συμπλήρωμα με νερό ή ζωμό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου