Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Κοκκινιστό κοτόπουλο στην χύτρα με κριθαράκι

Γίνετε στο φτερό….
DSC04562-001
Υλικά για 3 άτομα
3 μπούτια κοτόπουλο ή 2 στήθη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 ντομάτες ώριμες σάλτσα ‘η 1 κον κασε
λάδι
1 1/2 φλυτζ. κριθαράκι
αλάτι ,πιπέρι, ζάχαρη
κόκκινο πιπέρι, 3-4 κόκκους μπαχάρι
Συνταγή
Βάζουμε στην χύτρα λάδι να κάψει, πλένουμε καλά το κοτόπουλο  και το ρίχνουμε στο λάδι,
DSC04552-001
το σοτάρουμε  ελαφρά και από τις 2 μεριές, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο τα σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη
DSC04557-001
προσθέτουμε την ντομάτα και 1 ποτήρι νερό ή ζωμό κότας και τα μπαχαρικά ,
DSC04558-001
μόλις αρχίσει να βράζει κλείνουμε την χύτρα για 10 λεπτά όπως γράφουν οι οδηγίες της, ανοίγαμε την χύτρα και προσθέσουμε μέσα το κριθαράκι (αν έχει λιγοστέψει το νερό προσθέτουμε λίγο ακόμη).
DSC04559-001
χαμηλώνουμε  το μάτι και το αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας κατά τακτά χρονικά διαστήματα γιατί το κριθαράκι κολλάει εύκολα στον πάτο της κατσαρόλας, μόλις φουσκώσει το κριθαράκι και μαλακώσει το βγάζουμε από το μάτι και σερβίρουμε.
DSC04561-001
                 Καλή Επιτυχία!!!!
DSC04563
Υ.Γ. Το φαγητό γίνετε σε κατσαρόλα κανονική απλά θέλει πιο πολύ χρόνο να βράσει η κότα και σίγουρα συμπλήρωμα με νερό ή ζωμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...