translation

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012

Κουλουράκια Πλεξούδες με κανέλα και πορτοκάλι

Pin It
Αφράτα, γρήγορα και πεντανόστιμα!!!
ά ύ
Υλικά
700 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 γρ βούτυρο φρέσκο
250 γρ ζάχαρη άχνη
2 αυγά
2κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ.γλυκού κανέλα
1 αυγό για άλλειμα
Συνταγή
Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε κομμάτια

IMGP0181
και το αδειάζουμε με όλα τα υλικά στο μπολ. Ζυμώνουμε καλό έως ότου πετύχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
IMGP0186 (1)
Εάν βγει μαλακό το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο. Πλάθουμε τα κουλουράκια κάνοντας μπαστουνάκια πιάνοντας τα από την μέση και στριφογυρίζοντας τα και τα βάζουμε στο ταψί πάνω σε φύλλο λαδόκολλας.

IMGP0189
IMGP0190
Αλείφουμε με το αυγό που έχουμε ανάμειξη με λίγο
γάλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170-180 βαθμούς έως να πάρουν χρώμα.

IMGP0192
                       Καλή Επιτυχία!!!!
Υ.Γ. Εάν θέλουμε προσθέτουμε ξύσμα από πορτοκάλι και χωρίζουμε τη
ζύμη στη μέση προσθέτοντας σε κάθε μέλος διαφορετικό μπαχαρικό της αρεσκείας μας.

Η συνταγή ειναι της θείας μου Ελενης Τσαφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...