translation

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

Τα κιχιά της πεθεράς μου

Pin It
Τυροπιτούλα κανείς?
ά
Υλικά
900γρ αλεύρι Κούλα
500ml νερό
4 κουταλιές σούπας σπορέλαιο η ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξίδι
1 κουταλιά αλάτι
Μαργαρίνη-βιταμ λιωμένο στο μπρίκι, μαζί με σπορέλαιο
Τυρί Φέτα της αρεσκείας μας

Συνταγή
Ζυμώνουμε το ζυμάρι σε μια λεκανίτσα,δεν πρέπει να κολλάει αλλά ούτε να είναι πολύ σκληρό, το αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Παίρνουμε όσο  ζυμάρι χωράει στο παλάμη μας και κάνουμε μικρές μπάλες, τις ανοίγουμε λίγο με τον πλάστη  όσο είναι η παλάμη μας και με το χέρι πάλι βάζουμε βιταμ και το απλώνουμε σε κάθε ανοιχτό ζυμαράκι ,ενώνουμε ανά τρία μαζί

dsc02395-3-zymarakia-me-bitam


Συνήθως μου βγαίνουν ενωμένα 4 και κάτι
Από αυτά ανοίγουμε 4 φύλλα,στο πάγκο εργασίας ρίχνουμε αλεύρι για να μην κολλήσει το φύλλο
Το φύλλο είναι λεπτό έως διαφανές ,το κόβουμε σε 3 η 4 λωρίδες,

dsc02397-lorides
λαδώνουμε με το λιωμένο βιτάμ και λάδι την επιφάνειας των φύλλων και  τρίβουμε  τυρί επάνω σε κάθε λωρίδα,
dsc02398-me-bitam-kai-tyri
έπειτα στρίβουμε και από τις 2 μακριές πλευρές προς τα μέσα,
dsc02399-strivoume-pros-mesa
μετά το στρίβουμε σαν σαλιγκάρι,
dsc02400-rolaroume
dsc02401-kixi
παίρνουμε το ταψί βάζουμε τα κιχιά, αλείφουμε με βιτάμ ή λάδι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς περίπου 15-20 λεπτά. Είναι απλός θεϊκά.

                           Καλή Επιτυχία!!!!
Την συνταγή και τις φωτογραφίες τις έστειλε η φίλη Πέτρα από την Αφυτο Χαλκιδικής.

Πρότασή φίλης: Πολλές φορές όταν ο χρόνος μας κυνηγάει και δεν έχω έτοιμο φύλλο στην κατάψυξη,αλλά θέλουμε οπωσδήποτε να τα γευτούμε, τα κάνουμε και με φύλλα κρούστας,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...