Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2019

Μοσχαράκι στην γάστρα

Την είδα στο διαδίκτυο και την δοκίμασα.
Το μοσχαράκι έγινε λουκούμι, όλοι ξετρελάθηκαν
Με το συγκεκριμένο πιάτο.
Το μόνο που θα άλλαζα από την συνταγή θα τηγάνιζα τα μανιτάρια.
μοσχαράκι



Υλικά
700 γρ. μοσχάρι από λαιμό
10 φέτες μπέικον κομμένο σε κύβους
1 φλ. Τσαγιού κόκκινο γλυκό κρασί
250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 ψιλοκομμένο μεγάλο κρεμμύδι
4 καρότα κομμένα σε ροδέλες
4 σκελίδες σκόρδο
Λάδι
Αλεύρι για το πανάρισμα
1 κ. σούπας πελτέ ντομάτας
3 φλ. Τσαγιού ζωμό βοδινού
2 φύλλα δάφνης
2 κ. σούπας θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι
4-5 μικρές πατάτες κομμένες στην μέση


Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το μπέικον.

Το βγάζουμε.
Αλευρώνουμε τα κομμάτια μοσχαριού και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν την κατσαρόλα που προηγουμένως τηγανίζαμε το μπέικον. 



Τα βγάζουμε . Ρίχνουμε στη κατσαρόλα το κρασί και τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να πάρουν βράση για 10 λεπτά.

Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα καρότα.

 Μόλις χρυσίσουν προσθέτουμε τον πολτό ντομάτας.

 Ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
Βάζουμε όλα τα υλικά και τα μπαχαρικά σε μια γάστρα. 

Και ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα και 45 λεπτά στους 175 βαθμούς.

Καλή Επιτυχία!!!!
Η πηγή της συνταγής είναι εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...