Με μερέντα , με μαρμελάδα ή ακόμη και σκέτα θα τα λατρέψετε.

Υλικά για 24 κρουασαν
500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50γρ βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φακελάκι μαγιά
150 γρ γάλα χλιαρό
100 γρ ζάχαρη
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
Για την επικάλυψη
αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα
μερέντα ή μαρμελάδα
Συνταγή
Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα,

Βάζουμε σε ένα μπολ, το αλεύρι το βούτυρο και την ζάχαρη, ανακατεύουμε,

προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα,

στο τέλος το γάλα με την μαγιά και ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλάει στα χεριά,

δε θέλουμε η ζύμη να είναι σφικτή, τοποθετούμε το μπολ σε ζεστό μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο περίπου 1 μίση με 2 ώρες,

έπειτα χωρίζουμε την ζύμη σε 3 μπάλες ή και περισσότερες ανάλογα τα του μεγέθους των κρουασάν, κάνουμε ένα στρόγγυλο φύλλο πάχους 2 χιλ. και το κόβουμε σε 8 τρίγωνα,


τα κάνουμε ρόλο από την μεγάλη πλευρά προς την μύτη και γυρνάμε τις άκρες καμπυλωτά,


τα βάζουμε σε ταψί και τα αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσουν,

αλείφουμε την επιφάνεια με το αυγό απαλά με το πινέλο,

τα ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Καλή Επιτυχία!!!

Υ.Γ. ΑΝ θέλετε μπορείτε να βάλετε λίγη μερέντα ή σοκολάτα στην άκρη στις 2 γωνιές και να τα τυλίξετε να γίνουν γεμιστά, αλ θα σας πρότεινα καλυτέρα να τα κόψετε και να βάλετε όση μερεντα θέλετε γιατί όταν ψήνετε καίγετε και δεν είναι τόσο γευστική.
Η συνταγή είναι από εδώ.
Υλικά για 24 κρουασαν
500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50γρ βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φακελάκι μαγιά
150 γρ γάλα χλιαρό
100 γρ ζάχαρη
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
Για την επικάλυψη
αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα
μερέντα ή μαρμελάδα
Συνταγή
Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα,
Βάζουμε σε ένα μπολ, το αλεύρι το βούτυρο και την ζάχαρη, ανακατεύουμε,
προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα,
στο τέλος το γάλα με την μαγιά και ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλάει στα χεριά,
δε θέλουμε η ζύμη να είναι σφικτή, τοποθετούμε το μπολ σε ζεστό μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο περίπου 1 μίση με 2 ώρες,
έπειτα χωρίζουμε την ζύμη σε 3 μπάλες ή και περισσότερες ανάλογα τα του μεγέθους των κρουασάν, κάνουμε ένα στρόγγυλο φύλλο πάχους 2 χιλ. και το κόβουμε σε 8 τρίγωνα,
τα κάνουμε ρόλο από την μεγάλη πλευρά προς την μύτη και γυρνάμε τις άκρες καμπυλωτά,
τα βάζουμε σε ταψί και τα αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσουν,
αλείφουμε την επιφάνεια με το αυγό απαλά με το πινέλο,
τα ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Καλή Επιτυχία!!!
Υ.Γ. ΑΝ θέλετε μπορείτε να βάλετε λίγη μερέντα ή σοκολάτα στην άκρη στις 2 γωνιές και να τα τυλίξετε να γίνουν γεμιστά, αλ θα σας πρότεινα καλυτέρα να τα κόψετε και να βάλετε όση μερεντα θέλετε γιατί όταν ψήνετε καίγετε και δεν είναι τόσο γευστική.
Η συνταγή είναι από εδώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου