translation

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012

Κρουασάν

Pin It
Με μερέντα , με μαρμελάδα ή ακόμη και σκέτα θα τα λατρέψετε.
DSC04674
Υλικά για 24 κρουασαν
500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50γρ βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φακελάκι μαγιά
150 γρ γάλα χλιαρό
100 γρ ζάχαρη
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
Για την επικάλυψη
αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα
μερέντα ή μαρμελάδα

Συνταγή
Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα,
DSC04579
Βάζουμε σε ένα μπολ, το αλεύρι το βούτυρο και την ζάχαρη, ανακατεύουμε,
DSC04580
προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα,
DSC04581
στο τέλος το γάλα με την μαγιά και ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλάει στα χεριά,
DSC04582
δε θέλουμε η ζύμη να είναι σφικτή, τοποθετούμε το μπολ σε ζεστό μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο περίπου 1 μίση με 2 ώρες,
DSC04657
έπειτα χωρίζουμε την ζύμη σε 3 μπάλες ή και περισσότερες ανάλογα τα του μεγέθους των κρουασάν, κάνουμε ένα στρόγγυλο φύλλο πάχους 2 χιλ. και το κόβουμε σε 8 τρίγωνα,
DSC04603
DSC04604
τα κάνουμε ρόλο από την μεγάλη πλευρά προς την μύτη και γυρνάμε τις άκρες καμπυλωτά,
DSC04658
DSC04659
τα βάζουμε σε ταψί και τα αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσουν,
DSC04660
αλείφουμε την επιφάνεια με το αυγό απαλά με το πινέλο,
DSC04662
τα ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
DSC04664

                             Καλή Επιτυχία!!!

DSC04676
Υ.Γ. ΑΝ θέλετε μπορείτε να βάλετε λίγη μερέντα ή σοκολάτα στην άκρη στις 2 γωνιές και να τα τυλίξετε να γίνουν γεμιστά, αλ θα σας πρότεινα καλυτέρα να τα κόψετε και να βάλετε όση μερεντα θέλετε γιατί όταν ψήνετε καίγετε και δεν είναι τόσο γευστική.
Η συνταγή είναι από εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...