Θα σε κάνω κιμά!!!

ΥΛΙΚΑ750 γρ κιμάς ανάμεικτος
1 σάλτσα πουμαρο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1-2 σκελίδες σκόρδο
Μισό ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι πιπέρι
¾ φλιτζάνι τσαγιού ρύζι γλασσε
7-8 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
200 γρ τυρί φέτα
Συνταγή
Βγάζουμε τα σπόρια από τις πιπεριές

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό

Τσιγαρίζουμε σε μεγάλο βαθύ τηγάνι το κρεμμύδι με το σκόρδο
και μετά προσθέτουμε και τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε μέχρι να καφετισει.

Προσθέτουμε τον μαϊντανό, την σάλτσα , αλάτι, πιπέρι και ½ ποτήρι νερό.

Σιγοβράζουμε για 7 λεπτά περίπου με κλειστό καπάκι.
Προσθέτουμε το ρύζι και 1 ποτήρι νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο για αλλά 8 λεπτά περίπου ανακατεύοντας στην αρχή για να μην κολλήσει το ρύζι σε χαμηλή φωτιά( 6 αν έχει μέγιστο το 9),

Προσθέτουμε κι άλλο νερό αν χρειαστεί.
Μόλις είναι σχεδόν έτοιμο το ρύζι το τραβάμε από το μάτι και ρίχνουμε μέσα τριμμένη την φέτα.

Γεμίζουμε τις πιπεριές με τον κιμά και τις βάζουμε στο ταψί.

Όσος κιμάς περισσέψει τον απλώνουμε αν θέλουμε γύρω από τις γεμιστές πιπεριές.

Προσθέτουμε ¾ ποτήρι νερό, περιχύνουμε τις πιπεριές με λίγο ελαιόλαδο και τις βάζουμε στο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
Καλή Επιτυχία!!!!
Η συνταγή και οι φωτογραφίες είναι της Ξαδέρφη μου Εύης Νικολάιδου,
ΥΛΙΚΑ750 γρ κιμάς ανάμεικτος
1 σάλτσα πουμαρο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1-2 σκελίδες σκόρδο
Μισό ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι πιπέρι
¾ φλιτζάνι τσαγιού ρύζι γλασσε
7-8 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
200 γρ τυρί φέτα
Συνταγή
Βγάζουμε τα σπόρια από τις πιπεριές
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό
Τσιγαρίζουμε σε μεγάλο βαθύ τηγάνι το κρεμμύδι με το σκόρδο
και μετά προσθέτουμε και τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε μέχρι να καφετισει.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό, την σάλτσα , αλάτι, πιπέρι και ½ ποτήρι νερό.
Σιγοβράζουμε για 7 λεπτά περίπου με κλειστό καπάκι.
Προσθέτουμε το ρύζι και 1 ποτήρι νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο για αλλά 8 λεπτά περίπου ανακατεύοντας στην αρχή για να μην κολλήσει το ρύζι σε χαμηλή φωτιά( 6 αν έχει μέγιστο το 9),
Προσθέτουμε κι άλλο νερό αν χρειαστεί.
Μόλις είναι σχεδόν έτοιμο το ρύζι το τραβάμε από το μάτι και ρίχνουμε μέσα τριμμένη την φέτα.
Γεμίζουμε τις πιπεριές με τον κιμά και τις βάζουμε στο ταψί.
Όσος κιμάς περισσέψει τον απλώνουμε αν θέλουμε γύρω από τις γεμιστές πιπεριές.
Προσθέτουμε ¾ ποτήρι νερό, περιχύνουμε τις πιπεριές με λίγο ελαιόλαδο και τις βάζουμε στο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
Καλή Επιτυχία!!!!
Η συνταγή και οι φωτογραφίες είναι της Ξαδέρφη μου Εύης Νικολάιδου,
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου