translation

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με κιμά

Pin It
Θα σε κάνω κιμά!!!
IMG_3671


ΥΛΙΚΑ750 γρ κιμάς ανάμεικτος
1 σάλτσα πουμαρο   
1 μεγάλο κρεμμύδι
1-2 σκελίδες σκόρδο
Μισό ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι πιπέρι
¾ φλιτζάνι τσαγιού ρύζι γλασσε
7-8 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
200 γρ τυρί φέτα

Συνταγή
Βγάζουμε τα σπόρια από τις πιπεριές

IMG_3653
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό

IMG_3656
Τσιγαρίζουμε σε μεγάλο βαθύ τηγάνι το κρεμμύδι με το σκόρδο
IMG_3657 
και μετά προσθέτουμε και τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε μέχρι να καφετισει.
IMG_3659
Προσθέτουμε τον μαϊντανό, την σάλτσα , αλάτι, πιπέρι και ½ ποτήρι νερό.
IMG_3661
Σιγοβράζουμε για 7 λεπτά περίπου με κλειστό καπάκι.
Προσθέτουμε το ρύζι και 1 ποτήρι νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο για αλλά 8 λεπτά περίπου ανακατεύοντας στην αρχή για να μην κολλήσει το ρύζι σε χαμηλή φωτιά( 6 αν έχει μέγιστο το 9),

IMG_3663


Προσθέτουμε κι άλλο νερό αν χρειαστεί.
Μόλις είναι σχεδόν έτοιμο το ρύζι το τραβάμε από το μάτι και ρίχνουμε μέσα τριμμένη την φέτα.

IMG_3665
Γεμίζουμε τις πιπεριές με τον κιμά και τις βάζουμε στο ταψί.
IMG_3667
Όσος κιμάς περισσέψει τον απλώνουμε αν θέλουμε γύρω από τις γεμιστές πιπεριές.
IMG_3668
Προσθέτουμε ¾ ποτήρι νερό, περιχύνουμε τις πιπεριές με λίγο ελαιόλαδο και τις βάζουμε στο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
IMG_3669
                Καλή Επιτυχία!!!!
Η συνταγή και οι φωτογραφίες είναι της Ξαδέρφη μου Εύης Νικολάιδου,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...