Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Λαδένια

Η αρχαιότερη πίτσα του κόσμου…


DSC01650


Υλικά

για το ζυμάρι
400γρ αλεύρι (μπορεί να χρειαστείτε και λίγο παραπάνω)
1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
1κ.γ αλάτι

για τη γέμιση
2 ντομάτες
2 μεγάλα κρεμμύδια
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
ελαιόλαδο


Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό.


DSC01629


Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε
(αν δείτε ότι είναι σαν χυλός προσθέτετε και άλλο αλεύρι.
Εγώ πρόσθεσα άλλα 200γρ.Το ζυμάρι πρέπει να ξεκολλάει από τα χεριά
να μην είναι όμως πολύ σφικτό)


DSC01630


Το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου.Σε ένα ταψί τετράγωνο,
όχι πολύ μεγάλο,απλώνουμε λίγο λάδι


DSC01633


Βάζουμε μέσα την ζύμη πατώντας την με τα χέρια να απλωθεί σε όλο το ταψί.


DSC01638


Κόβουμε την ντομάτα και τα κρεμμύδια σε φέτες και τα απλώνουμε από
πάνω.Αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε και την ρίγανη και τέλος ραντίζουμε
με το λάδι (όχι υπερβολές),


DSC01639


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδίσει.


DSC01647


Καλή Επιτυχία!!!!


ΣΗΜ: Μπορείτε να προσθέσετε ό,τι λαχανικά θέλετε,η κανονική εκδοχή όμως
της λαδένιας είναι αυτή.
Επίσης η ζύμη δεν πρέπει να είναι σφικτή,ίσα να μην κολλάει στα χέρια.


Η συνταγή είναι από την εκπομπή Μπουκιά και Συχώριο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου