Η αρχαιότερη πίτσα του κόσμου…
Υλικά
για το ζυμάρι
400γρ αλεύρι (μπορεί να χρειαστείτε και λίγο παραπάνω)
1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
1κ.γ αλάτι
για τη γέμιση
2 ντομάτες
2 μεγάλα κρεμμύδια
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε
(αν δείτε ότι είναι σαν χυλός προσθέτετε και άλλο αλεύρι.
Εγώ πρόσθεσα άλλα 200γρ.Το ζυμάρι πρέπει να ξεκολλάει από τα χεριά
να μην είναι όμως πολύ σφικτό)
Το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου.Σε ένα ταψί τετράγωνο,
όχι πολύ μεγάλο,απλώνουμε λίγο λάδι
Βάζουμε μέσα την ζύμη πατώντας την με τα χέρια να απλωθεί σε όλο το ταψί.
Κόβουμε την ντομάτα και τα κρεμμύδια σε φέτες και τα απλώνουμε από
πάνω.Αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε και την ρίγανη και τέλος ραντίζουμε
με το λάδι (όχι υπερβολές),
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδίσει.
Καλή Επιτυχία!!!!
ΣΗΜ: Μπορείτε να προσθέσετε ό,τι λαχανικά θέλετε,η κανονική εκδοχή όμως
της λαδένιας είναι αυτή.
Επίσης η ζύμη δεν πρέπει να είναι σφικτή,ίσα να μην κολλάει στα χέρια.
Η συνταγή είναι από την εκπομπή Μπουκιά και Συχώριο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου