Από την καλύτερη μαγείρισσα του κόσμου…τη γιαγιά μου…
Υλικά1 σακουλάκι μύδια μαζί με το ζουμί
2 φλιτζάνια ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
4 φλυτζάνια νερό (μαζί με το ζουμί από το σακουλάκι με τα μύδια)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι,πιπέρι
λίγο άνηθο προαιρετικά
ΕκτέλεσηΣτραγγίζουμε με μια πετσέτα το ζουμί από τα μύδια.
Μετράμε πόσα φλιτζάνια είναι και το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι να βράσει,
το ξαφρίζουμε.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι, μόλις ζεσταθεί το λάδι ρίχνουμε το κρεμμυδάκι
να τσιγαριστεί.
Μόλις ροδίσει το κρεμμύδι προσθετουμέ το ρύζι και ανακατεύουμε για μισό λεπτό.
Με ένα σουρωτήρι στραγγίζουμε και ρίχνουμε το ζουμί που έχουμε βράσει και
έχουμε μετρήσει. Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό.
Πλένουμε πολύ καλά τα μύδια βγάζουμε την τρίχα που έχουν μέσα,τα
προσθέτουμε στο ρύζι.
Χαμηλώνουμε την φωτιά στο μισό, αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να
μαλακώσει το ρύζι.
Αν δούμε ότι σώνετε το νερό και το ρύζι είναι ακόμη σκληρό προσθέτουμε λίγο
ζεστό νερό.
Καλή Επιτυχία!!!
ΣΗΜ:Η αναλογία ρύζι με νερό είναι 1 προς 2,δηλαδή 1 κούπα ρύζι με 2 κούπες νερό
(κάποιοι το κάνουν και 1 προς 2,5).
Αν σας προβληματίζει το ζουμί από το σακουλάκι με τα μύδια,παραλείψτε το και βάλτε μόνο νερό.
Όλη η γεύση όμως σίγουρα είναι στο ζουμί.
Υλικά1 σακουλάκι μύδια μαζί με το ζουμί
2 φλιτζάνια ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
4 φλυτζάνια νερό (μαζί με το ζουμί από το σακουλάκι με τα μύδια)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι,πιπέρι
λίγο άνηθο προαιρετικά
ΕκτέλεσηΣτραγγίζουμε με μια πετσέτα το ζουμί από τα μύδια.
Μετράμε πόσα φλιτζάνια είναι και το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι να βράσει,
το ξαφρίζουμε.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι, μόλις ζεσταθεί το λάδι ρίχνουμε το κρεμμυδάκι
να τσιγαριστεί.
Μόλις ροδίσει το κρεμμύδι προσθετουμέ το ρύζι και ανακατεύουμε για μισό λεπτό.
Με ένα σουρωτήρι στραγγίζουμε και ρίχνουμε το ζουμί που έχουμε βράσει και
έχουμε μετρήσει. Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό.
Πλένουμε πολύ καλά τα μύδια βγάζουμε την τρίχα που έχουν μέσα,τα
προσθέτουμε στο ρύζι.
Χαμηλώνουμε την φωτιά στο μισό, αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να
μαλακώσει το ρύζι.
Αν δούμε ότι σώνετε το νερό και το ρύζι είναι ακόμη σκληρό προσθέτουμε λίγο
ζεστό νερό.
Καλή Επιτυχία!!!
ΣΗΜ:Η αναλογία ρύζι με νερό είναι 1 προς 2,δηλαδή 1 κούπα ρύζι με 2 κούπες νερό
(κάποιοι το κάνουν και 1 προς 2,5).
Αν σας προβληματίζει το ζουμί από το σακουλάκι με τα μύδια,παραλείψτε το και βάλτε μόνο νερό.
Όλη η γεύση όμως σίγουρα είναι στο ζουμί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου