Υλικά
2 μεγάλα αβγά
2 κούπες αλεύρι
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα γάλα
1 κούπα σπορέλαιο καλής ποιότητας
1 μπέικιν
για το σιρόπι
2 κούπες νερό
10 κ.σ. ζάχαρη
5 κ.σ. καρύδα τριμμένη
2 κ.σ. κακάο
2 κομμάτια τετράγωνα κουβερτούρα
1 βανίλια
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αβγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το λάδι και το γάλα.Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν.
Ανακατεύουμε σιγά για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα.
Το βάζουμε σε ένα ταψάκι 24-26 εκ.
Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις
για 30 λεπτά.
Βγάζουμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.
Κόβουμε σε κομμάτια.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και βράζουμε
για 10 λεπτά.
Σιροπιάζουμε το κέικ και αφήνουμε να τραβήξει καλά το σιρόπι.
Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου