Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Κέικ με σιρόπι ινδοκάρυδου

Εύκολο….Λάμινγκτον

Συνταγές..3 

Υλικά
2 μεγάλα αβγά
2 κούπες αλεύρι
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα γάλα
1 κούπα σπορέλαιο καλής ποιότητας
1 μπέικιν

για το σιρόπι
2 κούπες νερό
10 κ.σ. ζάχαρη
5 κ.σ. καρύδα τριμμένη
2 κ.σ. κακάο
2 κομμάτια τετράγωνα κουβερτούρα
1 βανίλια

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αβγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.

DSC01999

Προσθέτουμε το λάδι και το γάλα.Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν.

DSC02000

Ανακατεύουμε σιγά για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα.
Το βάζουμε σε ένα ταψάκι 24-26 εκ.
Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις
για 30 λεπτά.
Βγάζουμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.
Κόβουμε σε κομμάτια.

DSC02003

Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και βράζουμε
για 10 λεπτά.

DSC02002

Σιροπιάζουμε το κέικ και αφήνουμε να τραβήξει καλά το σιρόπι.

DSC02004

Σερβίρουμε!

DSCN8579  
 
 

                                Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!!!

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...