Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Το ρεβανί της Ανθής

Από τις καλύτερες συνταγές για ρεβανί.
Μια δοκιμή θα σας πείσει!!!!!!!

DSC_0717

Υλικά
6 αυγά
1 πακέτο σιμιγδάλι χοντρό
1/2 πακέτο σιμιγδάλι ψιλό
2 κούπες ζάχαρη
2 μπέικιν
4 βανίλιες
2 γιαούρτια αγελάδας
2 κούπες καλαμποκέλαιο
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα (περγαμόντο κατά προτίμηση)

για το σιρόπι

5 ποτήρια ζάχαρη
5 ποτήρια νερό
3,4 ξυλάκια κανέλα

Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

gbs

fcdh

Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί,βαθύ φούρνου και ρίχνουμε το μείγμα.

jhxvl

jh;

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς για 35-40 λεπτά,ανάλογα
με τον φούρνο . Μόλις ψηθεί το βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρουν
δύο βράσεις.

jfk

Προσεκτικά με την κουτάλα της κουζίνας περιχύνουμε το καυτό σιρόπι στο
κρύο ρεβανί για να μη ξεκολλήσει η κρούστα από επάνω.

DSC_0715

                                    Καλή επιτυχία!!!!!!!

Πεντανόστιμο,συνοδεύεται πολύ ωραία με σπιτική λεμονάδα και μία μπάλα
παγωτό καϊμάκι.
 
Οι φωτογραφίες και το κείμενο είναι της φίλης μου Ανθής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...