Από τις καλύτερες συνταγές για ρεβανί.
Μια δοκιμή θα σας πείσει!!!!!!!
Υλικά
6 αυγά
1 πακέτο σιμιγδάλι χοντρό
1/2 πακέτο σιμιγδάλι ψιλό
2 κούπες ζάχαρη
2 μπέικιν
4 βανίλιες
2 γιαούρτια αγελάδας
2 κούπες καλαμποκέλαιο
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα (περγαμόντο κατά προτίμηση)
για το σιρόπι
5 ποτήρια ζάχαρη
5 ποτήρια νερό
3,4 ξυλάκια κανέλα
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί,βαθύ φούρνου και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς για 35-40 λεπτά,ανάλογα
με τον φούρνο . Μόλις ψηθεί το βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρουν
δύο βράσεις.
Προσεκτικά με την κουτάλα της κουζίνας περιχύνουμε το καυτό σιρόπι στο
κρύο ρεβανί για να μη ξεκολλήσει η κρούστα από επάνω.
Καλή επιτυχία!!!!!!!
Πεντανόστιμο,συνοδεύεται πολύ ωραία με σπιτική λεμονάδα και μία μπάλα
παγωτό καϊμάκι.
Οι φωτογραφίες και το κείμενο είναι της φίλης μου Ανθής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου