Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Κολοκυθάκια με αβγολέμονο

Τι ποιο καλοκαιρινό…;

DSC04060


Υλικά για 14 κολοκυθάκια
14 κολοκυθάκια
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
30 κ.σ. ρύζι
2 μεγάλα ψιλοκομμένα κρεμμύδια
1 κούπα από το κολοκυθάκι που καθαρίσαμε ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο
10 φύλλα δυόσμο
αλάτι,πιπέρι
λάδι
2 ποτήρια νερό
2 δόσεις αβγολέμονο

 

Εκτέλεση
Πλένουμε τα κολοκυθάκια,κόβουμε το κοτσάνι,κόβουμε ακόμη μια σχετικά λεπτή φέτα

DSC04043
που θα χρησιμοποιήσουμε για να κλείσουμε τη γέμιση
και με το ειδικό εργαλείο αδειάζουμε προσέχτικα το κολοκύθι μη σπάσει,

DSC04045

DSC04046

αλλά χωρίς να είναι πολύ χοντρό μέσα το κολοκύθι.
Στην κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, την γέμιση από το κολοκύθι και τον κιμά.

DSC04047

Έπειτα ρίχνουμε το ρύζι,τον άνηθο,το δυόσμο,το αλάτι και το πιπέρι.

DSC04050

Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα κολοκυθάκια,όχι μέχρι επάνω!
Αφήνουμε κάποιο κενό,διότι θα φουσκώσει το ρύζι.

DSC04052

Κλείνουμε το κολοκύθι με το κομματάκι που κρατήσαμε στην αρχή,
αλατοπιπερώνουμε τα καλαθάκια,τα ραντίζουμε με λίγο λάδι και προσθέτουμε το νερό.
Τα τρυπάμε και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180,μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

DSC04053

DSC04056

DSC04057

Μόλις ετοιμαστούν κάνουμε το αβγολέμονο.

DSC04058

Το ρίχνουμε από πάνω και το βάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά ακόμη.

DSC04063

                   Καλή Επιτυχία!

Tip
Αν θέλουμε,για ποιο υγιεινά,δεν τα τσιγαρίζουμε.Απλά τα ανακατεύουμε ωμά και πρόσθετουμε το λάδι.
Με το κολοκύθι που περίσσεψε μπορούμε να κάνουμε τέλειους κολοκυθοκεφτεδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου