Κάνεις δε μπορεί να φάει μόνο ένα….
Υλικά
1 κούπα τσαγιού χλιαρό νερό
1 φλιτ. ελληνικού ζάχαρη
1 φλιτ. ελληνικού σπορέλαιο
1 φακελάκι μαγιά ξερή
2 1/2 κούπες Νες αλεύρι που φουσκώνει
1 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση
Διαλύουμε την μαγιά με το νερό
ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε .
Η ζύμη πρέπει να κολλάρει λίγο στα χεριά.
Αφήνουμε την ζύμη σε ζεστό μέρος για μίση ώρα να φουσκώσει, Έπειτα λαδώνουμε ήτα χεριά μας περνούμε μικρά μπαλάκια ζύμης όσο ένα καρύδι κάνουμε νέα μπαστουνάκι και το ενώνουμε να γίνει κύκλος,
τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λαδί μέχρι να γίνουν χρυσαφί,
Καλή Επιτυχία!!!!
Σερβίρονται με ζάχαρη, αχνή , μελί ακόμη και Μέρεντα έχουν ίδια γεύση με αυτά που αγοράζουμε στην θάλασσα
Υ.Γ Προσοχή δεν θέλει πολύ τηγάνισμα ΙΣΑ να ροδίσουν, η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνει γρήγορα αν είστε 2 άτομα ακόμη καλυτέρα
Η συνταγή είναι της φίλης Μελίνας και η εκτέλεση της Θειας μου Χρύσας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου