Ξινό μου βγήκε,.αλλά μ’ αρεσει….
Υλικά
1 μεγάλο γάλα εβαπορέ
1 σακουλάκι ζελέ λεμονί
1/2 κούπα ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
2λεμονια το ξύσμα και τον χυμό
3 50γρ σαβουαγιάρ μπισκότα
λίγο γάλα για τα μπισκότα
λίγο κονιάκ
Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα στον καταψύκτη για 3 ώρες.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιών,
μόλις λιώσει η ζάχαρη κλείνουμε το μάτι και ρίχνουμε το ζελέ ανάκατεουμε μέχρι να λιώσει η σκόνη και το αφήνουμε να κρυώσει.
Αφού περάσουν οι 3 ώρες βάζουμε το γάλα στο μίξερ και το χτυπάμε να γίνει κρέμα, έπειτα προσθέτουμε το μείγμα με το ζελέ ανακατεύουμε.
Σε ένα μια φόρμα δακτυλίδι στρώνουμε τα σαβουαγιάρ αφού πρώτα τα έχουμε βουτήξει στο γάλα και στο κονιάκ,
ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το γάλα και το αφήνουμε στην κατάψυξη για όλο το βράδυ.
Καλή Επιτυχία!!!!
Υ.Γ. Μπορείτε να το κάνετε και παγωτό σε μπολ και όχι τούρτα δεν χρειάζεται παγωτομηχανη, δε κάνει κρυσταλλάκια.
Η συνταγη ειναι της θειας μου Βασιλικης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου