Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Κρεμά ζαχαροπλαστικής 2

Τα βασικά

DSC03320

Υλικά

350 γρ. φρέσκο γάλα
150 γρ. κρέμα γάλακτος
80 γρ. ζάχαρη
1 αβγό
3 κρόκοι αβγών
40 γρ. κορν φλάουρ
1 κλωναράκι βανίλια
150 γρ Σαντιγύ


Εκτελέση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρεμά γάλακτος ,το γάλα και το κλωνάρι της βανίλια που το έχουμε χαράξει στην μέση (εγώ δεν είχα και έβαλα 2 βανίλιες σε σκόνη) να βράσει, Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ζάχαρη με το κορν φλαου και τα αυγά,

DSC03312

λίγο πριν πάρει βράσει το γάλα ρίχνουμε το 1/3 στα αυγά και ανακατεύουμε καλά να μην έχει σβόλους,

DSC03313

Το αδειάζουμε μέσα στο γάλα και ανακατεύουμε συνέχω μέχρι να πήξει,

DSC03314

Αδειάζουμε σε κρύο σκεύος και την σκεπάζουμε με μεμβράνη, την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, Χτυπάμε την Σαντιγύ και μόλις πήξει προσθέτουμε την κρεμά

DSC03319

DSC03320

και την χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει.

                  Καλή Επιτυχία!!!!

Υ.Γ. για σοκολατένια γεύση προσθέστε κουβερτούρα λιωμένη, η κρεμα γαλακτος πρεπει να ειναι ζωικη.

Η συνταγη ειναι του Στελιου Παρλιαρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου