Μυρισε καλοκαιράκι!!!
Υλικά
5 κολοκυθακια
3 κρεμμυδια ψιλοκομμένα
1 αυγο
1 φλυτζ. αλευρι
1/2 ματσακι ψιλοκομμένο ανηθο
10 φυλλά δυόσμου
100γρ κεφαλοτυρι
100γρ gouda
αλάτι, πιπέρι
1 φλ. ελλ. νερο
λαδι για το τηγανισμα
Εκτέλεση
Τριβουμε τα κολοκυθακια στο χοντρο μερος του τριφτη,
σε ενα τηγανι βαζουμε τα κολοκυθακια με τα κρεμμυδια με λιγο νερό και τα αχνιζουμε μέχρι να πιουν ολα τα υγρα τους, τα αφηνουμε να κρυωσουν και προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα ζυμωνοντας καλά.
Βαζουμε αρκετό λαδι σε ενα τηγανακι να καψει και και με ενα κουταλι περνουμε μειγμα και το ριχνουμε στο τηγανι,
το τηγανιχζουμε και απο της 2 πλευρες, μολις παρει χρυσαφει χρωμα το αποσυρουμε απο το τηγανι.
Καλη Επιτυχια!!!
Υ.Γ. Προτειμοτερο θα ηταν να ριχνετε σιγα σιγα το αλευρι και οχι μονο μιας, τα κολοκυθακια δεν εχουν το ιδιο μεγεθος οποτε η ποσοτητα θα αλλαζει, το μειγμα δεν πρεπει να ειναι σφικτο
Υλικά
5 κολοκυθακια
3 κρεμμυδια ψιλοκομμένα
1 αυγο
1 φλυτζ. αλευρι
1/2 ματσακι ψιλοκομμένο ανηθο
10 φυλλά δυόσμου
100γρ κεφαλοτυρι
100γρ gouda
αλάτι, πιπέρι
1 φλ. ελλ. νερο
λαδι για το τηγανισμα
Εκτέλεση
Τριβουμε τα κολοκυθακια στο χοντρο μερος του τριφτη,
σε ενα τηγανι βαζουμε τα κολοκυθακια με τα κρεμμυδια με λιγο νερό και τα αχνιζουμε μέχρι να πιουν ολα τα υγρα τους, τα αφηνουμε να κρυωσουν και προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα ζυμωνοντας καλά.
Βαζουμε αρκετό λαδι σε ενα τηγανακι να καψει και και με ενα κουταλι περνουμε μειγμα και το ριχνουμε στο τηγανι,
το τηγανιχζουμε και απο της 2 πλευρες, μολις παρει χρυσαφει χρωμα το αποσυρουμε απο το τηγανι.
Καλη Επιτυχια!!!
Υ.Γ. Προτειμοτερο θα ηταν να ριχνετε σιγα σιγα το αλευρι και οχι μονο μιας, τα κολοκυθακια δεν εχουν το ιδιο μεγεθος οποτε η ποσοτητα θα αλλαζει, το μειγμα δεν πρεπει να ειναι σφικτο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου