Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Μπισκότα βουτύρου για κατασκευές

Είναι πολύ γνωστή η συνταγή για
κατασκευή μπισκότων για βάπτιση, γάμο γενέθλια
ή ακόμη και για καφεδάκι σε απλό σχήμα!!!.
208449_1955968096197_5887071_n
Υλικά για 50 κομμάτια
500γρ φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη!
6 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 βανίλιες η 2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
1 μπεικιν (αν δε κάνετε σχήματα με κου πατ)
λίγο αλάτι
DSC03866

Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ να αφρατέψουν και να γίνουν σαν κρέμα,
DSC03868
προσθέτουμε τα αυγά,
DSC03869
τέλος ρίχνουμε τις βανίλιες και το αλεύρι, ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μπάλα
DSC03872
την τυλίγετε με μεμβράνη και την βάζετε 30 λεπτά στο ψυγείο,  (αυτό γίνετε για να σφίξει το βούτυρο και να ανοίγει καλυτέρα το φύλλο).Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ανοίγουμε φύλλο σε πάχος όσο το μικρό μας δακτυλάκι, κόβουμε με κου πατ το σχήμα που, θέλουμε,
DSC03919
βάζουμε στο ταψί που θα τα ψήσουμε 1 φύλλο λαδόκολλας και βάζουμε επάνω τα μπισκότα με κενό ανάμεσα τους, τα ψήνουμε στις αντιστάσεις για 10-12 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν λίγο.
                              Καλή επιτυχία!!!!
Υ.Γ. 1ο Αν κάνετε μπισκότα τα οποία θα τα διακοσμήσετε με ζαχαροπάστα θα τα βρέχετε με λίγο νερό και θα την  κολλάτε στην επιφάνεια του μπισκότου, ποτέ στις κατασκευές με ζαχαροπάστα δε βάζουμε μπέικιν  διότι αλλοιώνετε το σχήμα και δε μπορούμε να κόψουμε σε σωστά μεγέθη την ζαχαροπαστα.
2ο Αν διακοσμήσετε τα μπισκότα με γλάσο από αυγό και αχνή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπεικιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου